TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού νεραντζάκι

Ιούλ 27, 2015
in Μαγειρική
Γλυκό του κουταλιού νεραντζάκι
Share on FacebookShare on Twitter

ΥΛΙΚΑ:

1 κιλό νεραντζάκια πράσινα

1 κιλό και μία  κούπα ζάχαρη

2,5 κούπες νερό

1/2 κουταλάκι ξινό

το χυμό ενός μέτριου λεμονιού ή 2 κουταλιές γλυκόζη

Εκτέλεση :

Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό. Τα βράζουμε σε δυνατή θερμοκρασία για 10 λεπτά, χύνουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε από την αρχή τη διαδικασία. Αυτό γίνεται μέχρι να μαλακώσουν πολύ και να λιώνουν.τα ξεπλένουμε , τα αφήνουμε να κρυώσουν όσο για να μπορούμε να τα πιάνουμε, και καθαρίζουμε με ένα μυτερό μαχαιράκι το σκληρό σημείο που υπήρχε το κοτσανάκι τους. Επίσης τα τρυπάμε με ένα καρφί σε αρκετά σημεία, και οπωσδήποτε από εκεί που έχουν το κοτσανάκι ως το απέναντι σημείο.Τα βάζουμε σε λεκάνη με κρύο νερό και αρχίζει η φάση της υπομονής, δηλαδή αρχίζουμε το γλύκαμα. Για 5-6 μέρες αλλάζουμε το νερό δυο -τρεις –τέσσερεις φορές κάθε μέρα μέχρι να γλυκάνουν. Όπως έχω ξαναπεί στο συκαλάκι, προτιμώ να χαλάσω δυο κομματάκια που λέει ο λόγος παρά να μη τρώγεται το γλυκό μου. Έτσι κόβω ένα νεραντζάκι και δοκιμάζω ένα μικρό κομματάκι μετά την τρίτη μέρα ξεπικρίσματος για να δω πώς πάει.Όταν φτάσει στο σημείο ξεπικρίσματος που μας αρέσει.  Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το ξινό να βράσουν 5 λεπτά (ο χρόνος μετρά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός) και ρίχνουμε τα νεραντζάκια. Τα βράζουμε περίπου 15 λεπτά, βγάζουμε τον αφρό που δημιουργείται με ένα κουτάλι , και τα αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε να σταθούν μια μέρα στο σιρόπι για να βγάλουν ό,τι υγρά έχουν συγκρατήσει.Θα δούμε ότι το σιρόπι έχει αραιώσει. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα ξαναβράζουμε ώστε να δέσουν οριστικά. Δοκιμάσουμε αν έχει δέσει το σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει (αν ξανααραιώσει το σιρόπι , το ξαναδένουμε πολύ προσεκτικά μη μας γίνουν καραμέλες… ) και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Αθηνά Παρλακογλου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Καιρός: Καύσωνας διαρκείας από σήμερα

Καιρός: Καύσωνας διαρκείας από σήμερα

Δέλτα Υδροχοΐδες: Με βροχή αστεριών μας αφήνει ο Ιούλιος

Δέλτα Υδροχοΐδες: Με βροχή αστεριών μας αφήνει ο Ιούλιος

Τουλάχιστον 1.635 μετανάστες εντοπίστηκαν το τριήμερο στο Αιγαίο

Τουλάχιστον 1.635 μετανάστες εντοπίστηκαν το τριήμερο στο Αιγαίο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd