TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού μελιτζανάκι

Δεκ 12, 2016
in Μαγειρική
Γλυκό κουταλιού μελιτζανάκι
Share on FacebookShare on Twitter

Υλικά
25 με 30 μελιτζανάκια
1 1/2 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
3 λεμόνια
2 ξυλάκια κανέλα
γαρυφαλάκια όσα και τα μελιτζανάκια σας
αμύγδαλα καβουρδισμένα
1 μικρό κομματάκι γαλαζόπετρα
Εκτέλεση
Αγοράζουμε όσο το δυνατόν μικρότερα μελιτζανάκια για να μην έχουν σποράκια.
Καθαρίζουμε το κοτσανάκι.
Τα πλένουμε πολύ καλά και βγάζουμε την φλούδα τους.
Χαράζουμε στο κέντρο μια γραμμή όχι όμως από άκρη σε άκρη.
Αν είναι λίγο μεγαλούτσικα σαν τα δικά μου χαράζουμε ένα σταυρό στο μισό μελιτζανάκι.
Γεμίζουμε μια λεκανίτσα με νερό και χυμό από 2 λεμόνια να τα βάζουμε να μην μαυρίζουν.
Βράζουμε μια κατσαρόλα νερό και ρίχνουμε μέσα την γαλαζόπετρα να λιώσει.
Όταν έχει γίνει το νερό γαλάζιο και δεν υπάρχουν κομματάκια γαλαζόπετρα ρίχνουμε μέσα τα μελιτζανάκια μας για 30 με 45 λεπτά.
Αν δεν θέλετε να βάλετε γαλαζόπετρα μπορείτε να τα αφήσετε μέσα στο νερό με το χυμό λεμονιού για 2-3 ώρες.
Τα πλένουμε πολύ καλά πάνω από 4-5 φορές σε λεκάνη με μπόλικο νερό.
Στην συνέχεια γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με πολύ νερό και την βάζουμε να πάρει βράση.
ρίχνουμε τα μελιτζανάκια κάθε φορά που κοχλάζει το νερό και βράζουμε 3 φορές από 5 λεπτά την κάθε φορά
Τα στραγγίζουμε καλά και τα αραδιάζουμε σε μια πετσέτα μπάνιου που επάνω θα στρώσετε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
Εκεί θα τα αφήσετε περίπου 5-7 ώρες βάζοντας επάνω ένα βάρος να τα πιέζει όχι πολύ βαρύ να τα λιώσει.
Τα παίρνετε από την πετσέτα καρφώνετε από ένα γαριφαλάκι στην άκρη και βάζετε μέσα στην σχισμή από ένα αμυγδαλάκι καθαρισμένο και καβουρδισμένο.
Φτιάχνετε ένα καλά δεμένο σιρόπι με την ζάχαρη το νερό τα ξυλάκια κανέλας και ρίχνετε μέσα τα μελιτζανάκια σας να βράζουν 5 λεπτά.
αφήνετε μερικές ώρες να ρουφήξουν το σιρόπι και τα βάζετε ξανά στην φωτιά.
Αυτή την φορά δεν θέλουν πολύ βράσιμο γιατί το σιρόπι θα δέσει εύκολα.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνετε το χυμό από ένα λεμόνι.
Βάζετε το μελιτζανάκι σας σε αποστειρωμένα βαζάκια που μόλις βγάλατε από τον φούρνο.

Σημ.:Καλά δεμένο σιρόπι είναι αυτό που όταν ρίχνετε μια σταγόνα σε ένα πιατάκι δεν σπάει η σταγόνα μένει εκεί σαν κομπάκι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή  μας  έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε δύο βιβλία “η αποικία της λήθης” της Κλαίρης Θεοδώρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε δύο βιβλία "η αποικία της λήθης" της Κλαίρης Θεοδώρου

Απεβίωσε ο Βασίλειος Μαργαρίτης

Έφυγε από τη ζωή 51χρονος Τρικαλινός οδοντίατρος

Εκπληκτικές αεροφωτογραφίες τοπίων του κόσμου

Εκπληκτικές αεροφωτογραφίες τοπίων του κόσμου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd