TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Διατροφή

Γιαούρτι: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο υπέρτασης – Πόσο να τρώτε

Μαρ 7, 2016
in Διατροφή
Γιαούρτι: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο υπέρτασης – Πόσο να τρώτε
Share on FacebookShare on Twitter

Η υψηλή αρτηριακή πίεση, κοινώς υπέρταση, είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες κινδύνου για την καρδιοπάθεια, η οποία κοστίζει σε ετήσια βάση περισσότερους θανάτους παγκοσμίως από οποιαδήποτε άλλη πάθηση.

Μια απλή και υγιεινή διατροφική συνήθεια μπορεί όμως να μειώσει σημαντικά στον κίνδυνο υπέρτασης, σύμφωνα με νέα ευρήματα που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη επιστημονική ημερίδα της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας.

bigstock medicine health care hypert 85205165

«Καμία τροφή μεμονωμένα δεν αποτελεί ‘μαγικό φίλτρο’, ωστόσο η ενσωμάτωση του γιαουρτιού σε μια ούτως ή άλλως υγιεινή διατροφή φαίνεται να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου υπέρτασης μακροπρόθεσμα», δηλώνει ο βασικός συντάκτης της σχετικής μελέτης, Τζάστιν Μπουεντία, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης. «Η μελέτη μας δείχνει ότι η καθημερινή κατανάλωση γαλακτοκομικών, κυρίως γιαουρτιού, μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης υπέρτασης στο μέλλον, η οποία αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για την καρδιοπάθεια και το εγκεφαλικό επεισόδιο», συμπληρώνει ο ερευνητής.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες και το ιατρικό ιστορικό γυναικών ηλικίας 25-55 ετών και επιπλέον στοιχεία για άντρες ηλικίας 40-75 ετών. Επαναληπτική αξιολόγηση διενεργήθηκε μετά από 18 και ξανά μετά από 30 χρόνια από την αρχική συλλογή δεδομένων. Κατά το διάστημα αυτό, προέκυψαν συνολικά 74.609 νέες διαγνώσεις υπέρτασης.

Οι γυναίκες που κατανάλωναν πέντε ή και περισσότερες μερίδες γιαουρτιού την εβδομάδα φάνηκε να διατρέχουν 20% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν υπέρταση, σε σύγκριση με τις γυναίκες που κατανάλωναν μόλις μία μερίδα το μήνα.

bigstock Bowl Of Fresh Mixed Berries An 58971671

Επειδή εύλογα οι ερευνητές αναρωτήθηκαν εάν το εύρημα αυτό είναι «παραπλανητικό», εάν δηλαδή η θετική έκβαση προκύπτει από μια εν γένει σωστή διατροφή και όχι από το γιαούρτι μεμονωμένα, αξιολόγησαν τις διατροφικές συνήθειες των συμμετεχόντων με βάση τα κριτήρια της δίαιτας DASH, ένα διατροφικό πλάνο που σχεδιάστηκε με κύριο στόχο την πρόληψη ή τη διαχείριση της υπέρτασης μέσω της διατροφής.

Διαπιστώθηκε ότι όσες γυναίκες ακολουθούσαν μια διατροφή πιο κοντά στα πρότυπα της DASH και παράλληλα είχαν εντάξει στη διατροφή τους το γιαούρτι σχεδόν σε καθημερινή βάση είχαν τις λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν υπέρταση. Οι περαιτέρω αναλύσεις υπέδειξαν επίσης ότι οι γυναίκες που έπιναν αρκετό γάλα και έτρωγαν αρκετό τυρί μέσα στην εβδομάδα είχαν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν υπέρταση.

Όσον αφορά τους άντρες, διαπιστώθηκε ότι οι συμμετέχοντες κατανάλωναν κατά μέσο όρο τόσο μικρή ποσότητα γιαουρτιού που δεν φάνηκε να επαρκεί ώστε να παρατηρηθούν οφέλη ως προς την αρτηριακή πίεση.

Ο Μπουεντία επισημαίνει ότι οι ακριβείς μηχανισμοί δράσης του γιαουρτιού στο καρδιαγγειακό θα πρέπει να ερευνηθούν στο πλαίσιο μελλοντικών μελετών και δοκιμών. Ο ερευνητής αναφέρει επίσης ότι θα πρέπει να εξεταστούν μεμονωμένα συγκεκριμένα είδη γιαουρτιού, ώστε τα συμπεράσματα να καταστούν πιο σαφή.

Πηγή: http://www.onmed.gr

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Διατροφή το καλοκαίρι – Τι να προσέξουμε στον καύσωνα – Tips από την διατροφολόγο Μαρίνα Μπουρδάκη
Featured

Διατροφή το καλοκαίρι – Τι να προσέξουμε στον καύσωνα – Tips από την διατροφολόγο Μαρίνα Μπουρδάκη

Ιούλ 2, 2025
Καρκίνος στο πάγκρεας: Το Νο1 τρόφιμο που αυξάνει τον κίνδυνο, σύμφωνα με ειδικό
Διατροφή

Καρκίνος στο πάγκρεας: Το Νο1 τρόφιμο που αυξάνει τον κίνδυνο, σύμφωνα με ειδικό

Ιούλ 1, 2025
Καρκίνος προστάτη: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο νόσου
Διατροφή

Καρκίνος προστάτη: Η διατροφή που μειώνει τον κίνδυνο νόσου

Ιούν 30, 2025
Γκουίνεθ Πάλτροου: Ποια αλλαγή έκανε η «βασίλισσα της ευεξίας» – Τι τρώει επιτέλους μετά από χρόνια
Διατροφή

Γκουίνεθ Πάλτροου: Ποια αλλαγή έκανε η «βασίλισσα της ευεξίας» – Τι τρώει επιτέλους μετά από χρόνια

Ιούν 29, 2025
5 ιδέες για το πιο αντιφλεγμονώδες πρωινό γεύμα που φάγατε ποτέ
Διατροφή

5 ιδέες για το πιο αντιφλεγμονώδες πρωινό γεύμα που φάγατε ποτέ

Ιούν 28, 2025
Άνοια: Τα 3 χόμπι που λειτουργούν ως «ασπίδα» προστασίας
Διατροφή

Άνοια: Τα 3 χόμπι που λειτουργούν ως «ασπίδα» προστασίας

Ιούν 27, 2025
Next Post
Η μυωπία δεν διορθώνεται με σταγόνες: Τι δηλώνει η Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής

Η μυωπία δεν διορθώνεται με σταγόνες: Τι δηλώνει η Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής

Κάνε κρεμοσάπουνο τις μπάρες σαπουνιού που δεν χρησιμοποιείς

Κάνε κρεμοσάπουνο τις μπάρες σαπουνιού που δεν χρησιμοποιείς

Καφές στο Άμπου Ντάμπι σερβίρεται με χρυσό

Καφές στο Άμπου Ντάμπι σερβίρεται με χρυσό

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://anilioparkfestival.gr/tickets/http://anilioparkfestival.gr/tickets/
Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd