1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
2 μέτρια κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 1/2 ποτήρι (του κρασιού) λευκό κρασί
8 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουτ. γλ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 κουτ. γλ. μπούκοβο καυτερό
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μόλις τα κρεμμύδια γυαλίσουν και μαραθούν σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πολτό ντομάτας, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το μπούκοβο.
Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράζει περίπου για 20 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα πέντε λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρόνια μας, να κρατάνε ( al dente ), τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ενσωματωθούν με την σάλτσα.