TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Featured

Βραβεία και διακρίσεις στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας για καινοτόμα και οικολογικά τρόφιμα που παρασκεύασαν φοιτητές

Ιούλ 9, 2016
in Featured, Επιχειρείν
Βραβεία και διακρίσεις στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας για καινοτόμα και οικολογικά τρόφιμα που παρασκεύασαν φοιτητές
Share on FacebookShare on Twitter

Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, για 4η χρονιά συμμετείχε στο διαγωνισμό Ecotrophelia, που διοργανώνει ο ΣΕΒΤ, με σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων και οικολογικών τροφίμων που αναπτύσσουν ομάδες φοιτητών από όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με εταιρείες τροφίμων. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Ιουνίου 2016 στην Αίγλη Ζαππείου με συμμετοχή στη τελική του φάση 16 ομάδων από Πανεπιστήμια και ΤΕΙ όλης της χώρας. Το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων συμμετείχε με 3 προϊόντα και συνολικά 12 φοιτητές, αποσπώντας ακόμη μια χρονιά, διάκριση. Το βραβείο καλύτερης παρουσίασης καινοτόμου προϊόντος τροφίμου απέσπασε το προϊόν «Crukies», υπό την επίβλεψη του Αν. Καθηγητή Δρ. Αθανασίου. Μανούρα και σε συνεργασία με την εταιρεία «Βιολάντα».

http://www.sevt.gr/gr/news-details/FM-O/diagwnismos-ecotrophelia-2015-o-sebt-brabeyei-kainotoma-proi

Το Crukies (Crude Cookies), είναι ένα ακατέργαστο προϊόν, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες. Ο μοναδικός συνδυασμός των συστατικών του και η πλούσια γεύση του, το καθιστούν ξεχωριστό στο είδος του. Αξιοποιώντας τα προϊόντα της ελληνικής γης, όπως το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και τα εσπεριδοειδή, καταφέραμε να προσδώσουμε ελληνικό «χρώμα» σε αυτήν την πρωτότυπη ιδέα. Η διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα από τη β-γλυκάνη και η καλή λειτουργία του εντέρου από τις φυτικές ίνες, είναι μόνο κάποια από τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην υγεία του καταναλωτή.

tei trofima1Η αλόγιστη χρήση φυσικών πόρων και η απόρριψη μεγάλων ποσοτήτων αποβλήτων στο περιβάλλον από τη βιομηχανία τροφίμων, μας οδήγησε στο να χρησιμοποιήσουμε ακατέργαστες πρώτες ύλες, να αποφύγουμε την προσθήκη νερού καθώς και την παραγωγή απορριμμάτων. Όσον αφορά τη συσκευασία, είναι πλήρως ανακυκλώσιμη και βιοδιασπώμενη, γεγονός που την καθιστά φιλική προς το περιβάλλον. Ο χρόνος ζωής του προϊόντος στο ράφι είναι 12 μήνες, ενώ η τιμή του πολύ προσιτή. Το Crukies αναπτύχθηκε από τους φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων: Ουραήλογλου Δ., Κωστούλα Α., Μαλετούδη Σ., Κιόση Μ., Αγγελάκη Μ., Ζαγιάκου Μ., υπό την επίβλεψη του Αν. Καθηγητή Δρ. Αθανασίου. Μανούρα και σε συνεργασία με την εταιρεία «Βιολάντα».

Άλλη μία συμμετοχή του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων που προκρίθηκε στη τελική φάση του διαγωνισμού ήταν το προϊόν  “Onvit“– ένα παγωτό ονογάλακτος, με μέλι και β-γλυκάνη, χαμηλό σε λιπαρά. Όλα τα συστατικά δένουν αρμονικά και δίνουν ένα νόστιμο και αφρώδες παγωτό με ένα ιδιαίτερο οικολογικό χαρακτήρα – την αξιοποίηση ενός ζωικού είδους υπό εξαφάνιση. tei trofima2 Το “Onvit“ κατέχει ισχυρισμό υγείας λόγω  της β-γλυκάνης που μειώνει τη χοληστερόλη και ισχυρισμό διατροφής μιας και είναι χαμηλό σε λιπαρά. To oNvit είναι μια καινοτόμια: είναι το πρώτο παγωτό ονογάλακτος στην Ελλάδα και το πρώτο που δεν χρησιμοποιεί ζαχαρη αλλά μέλι και β-γλυκάνη. Είναι ένα παγωτό χαμηλό σε λιπαρά, με ένα μοναδικό δυνατό άρωμα στόματος, ακατανίκητο άρωμα και   γλυκιά κρεμώδη υφή   εκτός από τα μοναδικά χαρακτηριστικά υγείας και ευζωίας που κατέχει. Το oNvit επιπλέον κουβαλά ένα σημαντικό οικολογικό μήνυμα:  υποστηρίζει την αξιοποίηση ενός είδους ζώων υπό εξαφάνιση: των όνων. Πέρα από την ενισχυμένη αξία των συστατικών του, το oNvit τονώνει την παραγωγή προϊόντων ονογάλακτος με διευρυμένη διάρκεια ζωής επιτρέποντας μια πιο ολοκληρωμένη οργάνωση των εκτροφών όνων. Εκτός του ότι είναι ένα «τρόφιμο με οφέλη υγείας και ευζωίας», το oNvit επανιδρύει σε μεγάλο βαθμό μια σχέση με  ένα αληθινό ξεχασμένο τρόφιμο.

tei trofima3Το προϊόν αναπτύχθηκε στο Εργαστήριο Γαλακτος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, από την ομάδα Φοιτητών: Z. Αναγνώστου, B–N.  Κατσιώνη, A. Κρητικάκου, K.  Μπαμπατζιάνη και υπό την επίβλεψη της  Δρ. Ελένης Μαλισσιόβα, Καθηγήτριας Εφαρμογών και τη συνεργασία με την εταιρεία Vanilla Gelato, Πελόπιο Αρχαίας Ολυμπίας και τον παραγωγό ονογάλακτος, I. Δριμιλή.

Η 3η συμμετοχή του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων στο διαγωνισμό Ecotrophelia, αφορούσε  στο προϊόν  ME dip TERRANEO Tomato Sauce; μια σάλτσα τομάτας με Μεσογειακό χαρακτήρα λόγω των περιεχόμενων βοτάνων της ελληνικής υπαίθρου (ρίγανη και βασιλικός), του κρεμμυδιού και φυσικά του αγνού παρθένου ελαιόλαδου. Το συγκριτικό πλεονέκτημα του προϊόντος έναντι άλλων του ανταγωνισμού έγκειται στο υψηλό διατροφικό του προφίλ λόγω του εμπλουτισμού του σε καροτενοειδή, φυτικές ίνες και βιταμίνες C & E-συστατικά που απαντώνται φυσικά στη τομάτα- τόσο με τη μορφή μικρογαλακτώματος tei trofima4όσο και αφυδατωμένης σκόνης, προερχόμενα από υποπροϊόντα της επεξεργασίας της τομάτας. Το προϊόν επιχειρεί μια σύζευξη ανάμεσα στην Τεχνολογία Τροφίμων και την Νανοτεχνολογία στοχεύοντας στην  μεγιστοποίηση της βιοδιαθεσιμότητας των εγκλεισμένων μορίων, την προστασία τους από το χημικό τους περιβάλλον και την ελεγχόμενη αποδέσμευση αυτών. Παράλληλα διακρίνεται για το βελτιστοποιημένο οργανοληπτικό του χαρακτήρα (έντονο κόκκινο χρώμα, ευχάριστο άρωμα, απαλή κρεμώδη υφή). Πρόσθετα το προϊόν tei trofima5μπορεί να χαρακτηριστεί ως ‘’οικολογικής καινοτομίας’’ επειδή η συνεργαζόμενη εταιρία Damavand το εφαρμόζει το διαχειριστικό σύστημα Αειφορίας και προστασίας της Βιοποικιλότητας SAC (Sustainable Agriculture Code) που έχει παγκόσμια αποδοχή και απήχηση. Το προιόν αναπτύχθηκε από την ομάδα Φοιτητών: Αλημπαντέ Α. και Ανδριώτη Ε., υπό την επίβλεψη της  Αν. Καθηγήτριας Δρ. Όλγας Γκορτζή και τη συνεργασία με την εταιρεία Damavand S.A.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Αλεξάνδρα Βαρσάνη: Η τρικαλινής καταγωγής σκόρερ που έχει αγωνιστεί με την Εθνική Κ17 κι ατενίζει το μέλλον μέσα από τα γήπεδα
Featured

Αλεξάνδρα Βαρσάνη: Η τρικαλινής καταγωγής σκόρερ που έχει αγωνιστεί με την Εθνική Κ17 κι ατενίζει το μέλλον μέσα από τα γήπεδα

Απρ 24, 2025
Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Reunion με αναμνήσεις και χαμόγελα για τους αποφοίτους της τάξης του 1991 του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Τρικάλων
Featured

Reunion με αναμνήσεις και χαμόγελα για τους αποφοίτους της τάξης του 1991 του Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου Τρικάλων

Απρ 23, 2025
Ο Χάρης Μαντέλος και το Όσκαρ της “Ελληνικής Τραγωδίας” – Ένα πολιτιστικό ταξίδι στην Αμβέρσα
Featured

Ο Χάρης Μαντέλος και το Όσκαρ της “Ελληνικής Τραγωδίας” – Ένα πολιτιστικό ταξίδι στην Αμβέρσα

Απρ 23, 2025
Ο αγρότης από τα Τρίκαλα που τον σάρωσε ο Daniel, αλλά όχι η ζωή, συγκίνησε στο Deal-“Ευαγγελία, σε αγαπάω” (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Featured

Ο αγρότης από τα Τρίκαλα που τον σάρωσε ο Daniel, αλλά όχι η ζωή, συγκίνησε στο Deal-“Ευαγγελία, σε αγαπάω” (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Απρ 23, 2025
Περίπατος και ποδηλατάδα στις όχθες του Ληθαίου για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο στα Τρίκαλα
Featured

Περπατώντας στα Τρίκαλα και κάνοντας μια ευχή

Απρ 23, 2025
Next Post
Εύκολος κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι

Εύκολος κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι

Σαν σήμερα το 1774 υπογράφεται η συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή

Σαν σήμερα το 1774 υπογράφεται η συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή

Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd