TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Αέρινο σουφλέ με τυριά και γαλοπούλα

Νοέ 28, 2015
in Μαγειρική
Αέρινο σουφλέ με τυριά και γαλοπούλα
Share on FacebookShare on Twitter

Αγαπημένο φαγητό που αρέσει σε όλους.  Εύκολο, σχετικά γρήγορο και πάντα λαχταριστό. Πρώτο πιάτο για ένα τραπέζι ή κυρίως πιάτο αλλά και για το βράδυ μια φανταστική λιχουδιά.. Για να φτιάξετε το αέρινο σουφλέ θα χρειαστείτε…

ΥΛΙΚΑ:

400 γρ. ταλιατέλες,

80 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο (flora soft),

80 γρ. αλεύρι

2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο multi

1 λίτρο γάλα,

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

3 κρόκους αυγών χτυπημένους

3 ασπράδια χτυπημένα

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

150 γρ. γραβιέρα Τρίπολης ή άλλο ανάλογο τυρί

1 πακέτο τυρί Φιλαδέλφεια light

200 γρ. ψιλοκομμένη γαλοπούλα

5-6 φέτες μπέικον

150 γρ. κασέρι ή μοτσαρέλα τριμμένη

1/2 του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη ή Πεκορίνο

Εκτέλεση: 

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αφήνουμε να σοταριστεί 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα αργά αργά ανακατεύοντας συνέχεια. Βράζουμε τη κρέμα σε χαμηλή φωτιά μεχρι να πήξει ανακατεύοντας συχνά. Κατεβάζουμε το τηγάνι με τη κρέμα από τη φωτιά, Τρίβουμε το μοσχοκάρυδο, ρίχνουμε το πιπέρι και αλατίζουμε. Ρίχνουμε τους κρόκους και στη συνέχεια το τυρί Φιλαδέλφεια, τους τη μισή παρμεζάνα, τη γραβιέρα τη μοτσαρέλα. τη γαλοπούλα το μπέικον ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα. Στο μεταξύ βράζουμε τις ταλιατέλες 2-3 λεπτά λιγότερο από την αναγραφόμενη ώρα στη συσκευασία και τις στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι Προσθέτουμε στο μείγμα της μπεσαμέλ τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε τη μαρέγκα στις ταλιατέλες με τη μπεσαμέλ.

Προσοχή: Ανακατεύουμε πρώτα 1-2 κουταλιές μαρέγκα και αφού ενωθεί, τότε προσθέτουμε και την υπόλοιπη

ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ :Η μπεσαμελ σας δεν πρέπει να είναι σφιχτή.

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200οC, καθώς και το σκεύος που θα ψήσουμε το σουφλέ (βουτυρωμένο πυράντοχο σκεύος). για 15- 20 λεπτά. Η σωστή μαρέγκα είναι ναι το κλειδί της επιτυχίας του σουφλέ. Ο σωστός τρόπος προσθήκης της μαρέγκας στη βασική κρέμα του σουφλέ ( τμηματικά και απαλά) θα δώσει την κατάλληλη υφή. Από τη στιγμή που θα βάλουμε το σουφλέ στο φούρνο δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου παρά μόνο στο τέλος για να τσεκάρουμε το ψήσιμο. Το σερβίρουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μarianna karas (τις συνταγές της φίλης μας μπορείτε να βρείτε και στο mariannas γεύσεις).

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα
Featured

Μία πίτα που τη λένε…Πισπιλίτα

Απρ 23, 2025
Μπουγάτσα
Μαγειρική

Μπουγάτσα

Απρ 23, 2025
Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης
Μαγειρική

Πάστα με περισσεύματα από το Πάσχα της Έφης

Απρ 23, 2025
Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας
Μαγειρική

Αρακάς στην γάστρα με αρνάκι σούβλας

Απρ 22, 2025
Λάπατα με αρνί
Μαγειρική

Λάπατα με αρνί

Απρ 21, 2025
Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;
Μαγειρική

Περίσσεψε αρνάκι ή το κατσικάκι; Τι το κάνουμε;

Απρ 21, 2025
Next Post
Απίστευτη κατάντια για την Ελλάδα του 2015: Ελληνίδες φοιτήτριες γίνονται ΠΟΡΝΕΣ για ένα σάντουιτς

Απίστευτη κατάντια για την Ελλάδα του 2015: Ελληνίδες φοιτήτριες γίνονται ΠΟΡΝΕΣ για ένα σάντουιτς

Ταξίδι στο Μέτσοβο

Ταξίδι στο Μέτσοβο

Σήμερα γιορτάζουν

Σήμερα γιορτάζουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd