Υλικά :
1 κιλό πατάτες
200 γραμμάρια πικάντικη γραβιέρα τριμμένη
150 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη
150 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
50 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση :
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε, ξεπλένουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
Μόλις βράσουν και κρυώσουν, τις λιώνουμε μ’ ένα πιρούνι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, πλάθουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30′.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30′-40′. Στα πρώτα 20′ γυρίζουμε τους κεφτέδες από την άλλη μεριά, για να πάρουν χρώμα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Αγγελική Μαργαρίτη και την είδε στο www.sintagespareas.gr