Τρικαλινοί «Πρεσβευτές της Ελληνικής Γαστρονομίας» στην Ολλανδία

Δεν έχουν σταματημό οι διακρίσεις στο χώρο της γαστρονομίας για Τρικαλινούς στην Ολλανδία κι όχι μόνο. Το ελληνικό εστιατόριο Irodion, του Κώστα και της Βίκυς Χριστοδούλου που λειτουργεί στο Capelle aan den IJssel, βραβεύτηκε με το “Best Greek 2020” το οποίο επιλέχθηκε έπειτα από ψηφοφορία που έγινε ηλεκτρονικά. Επιπλέον, κέρδισε το διεθνές χρυσό βραβείο «Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας®» από την ελληνική οργάνωση “Greek Taste Beyond Borders”

Αποτελεί τη στέψη της δόξας μετά τη μεγάλη ανακαίνιση του, πριν από περισσότερα από δύο χρόνια και τη βελτίωση του γαστρονομικού επιπέδου. Το βραβείο για την καλύτερη ελληνική κουζίνα θα απονεμηθεί στις 20 Μαρτίου παρουσία του δημάρχου Oskam van Capelle aan den IJssel.

Είναι η δεύτερη φορά που το περιοδικό Greece Magazine έχει βραβεύσει το Irodion ως το καλύτερο ελληνικό εστιατόριο. Το 2016 απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο στους συγχωριανούς μας

Μιας και οι αναγνώστες στο Βέλγιο και στις Κάτω Χώρες είχαν το δικαίωμα να ορίσουν το αγαπημένο τους ελληνικό εστιατόριο, το Irodion ήρθε στον κατάλογο επιλογών μετά από μια θετική επίσκεψη της κριτικής επιτροπής. Μετά από ψηφοφορία από τους αναγνώστες του περιοδικού, φάνηκε ότι είχε κερδίσει τον τίτλο του ”Καλύτερου ελληνικού εστιατορίου” με πάνω από το 36% των ψήφων.

Νέα ατμόσφαιρα και αύξηση στο επίπεδο μαγειρικής

Ο ιδιοκτήτης Κώστας Χριστοδούλου αναφέρει : “Τα τελευταία χρόνια δουλέψαμε σκληρά για να αυξήσουμε το επίπεδο της μαγειρικής, μεταξύ άλλων με το να έχουμε ελληνικούς κορυφαίους σεφ να φτιάχνουν πιάτα και να χρησιμοποιούν φρέσκα προϊόντα άριστης ποιότητας. Από την ανακαίνιση που έχει ολοκληρωθεί εδώ και 2 χρόνια, το εστιατόριο έχει αποκτήσει μια μοντέρνα εμφάνιση με ζεστή ατμόσφαιρα και προσελκύει επίσης ένα διαφορετικό νεανικό κοινό. Οργανώνουμε επίσης τακτικά γαστρονομικές εκδηλώσεις και γευσιγνωσίες κρασιού. Είμαστε υπερήφανοι που οι προσπάθειές μας είναι τόσο ευπρόσδεκτες και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα δύο βραβεία.

Στις 20 Μαρτίου στις 5 μ.μ. θα λάβουμε το βραβείο του ”Καλύτερου Έλληνα” , παρουσία του Δημάρχου Oskam van Capelle aan den IJssel. Αναμένεται να το γιορτάσουμε με φαγητό, ποτό, ελληνική ζωντανή μουσική και μια ελληνική χορευτική ομάδα. Όλοι οι καλεσμένοι μας είναι ευπρόσδεκτοι να ζήσουν αυτή την εμπειρία από τις 4 μ.μ. έως τις 5.30 μ.μ.”

Βραβείο για το μοντέρνο στυλ μαγειρικής και αυθεντικής γεύσης

Το Χρυσό Βραβείο “Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας® – Ambassador for Greek Gastronomy®” είναι ένα διεθνές βραβείο που απονέμεται από τον ελληνικό οργανισμό Greek Taste Beyond Borders (GTBB). Το βραβείο προορίζεται για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδας και χρησιμοποιούν τις αυθεντικές γεύσεις και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων. Ο οργανισμός επαινεί τον συνδυασμό μοντέρνου μαγειρικού στυλ με αυθεντικές γεύσεις που βασίζονται στις ελληνικές παραδόσεις και τον ενθουσιασμό με τον οποίο το Irodion σερβίρει τα πιάτα. Το βραβείο θα παραδοθεί στους συγχωριανούς μας Κώστα και Βίκυ Χριστοδούλου στις 6 Απριλίου 2020 στο συνέδριο GTBB στην Αθήνα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Εορταστικό μενού

Το Irodion γιορτάζει τις επιτυχίες με ένα ειδικό μενού τεσσάρων αυθεντικά ελληνικών γευστικών πιάτων στην τιμή των €29,50. Το μενού σερβίρεται όλο τον Φεβρουάριο από Δευτέρα έως Πέμπτη.

Το ελληνικό εστιατόριο βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο De Terp στο Capelle aan den IJssel κοντά στο Ρότερνταμ. Οι Νεοχωρίτες ιδιοκτήτες Κώστας και Βίκυ Χριστοδούλου σερβίρουν γευστικά πιάτα στην μοναδική γευστικά ελληνική κουζίνα σε ένα σύγχρονο περιβάλλον από το 2008. Επίσης, το εστιατόριο διακρίνεται για τη χρήση φρέσκων προϊόντων άριστης ποιότητας, που παρουσιάζονται σε καλαίσθητα πιάτα πάντα με την καλύτερη “ζεστή” φιλοξενία.

Το εστιατόριο ανακαινίστηκε το φθινόπωρο του 2017 αποκτώντας μια νέα μοντέρνα εμφάνιση, σε συνδυασμό πάντα με τη ζεστή ατμόσφαιρα της Ελλάδας.

Το IRODION πέτυχε την πέμπτη θέση το 2009 στον διαγωνισμό Gouden Pollepel της εφημερίδας Algemeen Dagblad Rotterdam και το 2016 και το 2020 ονομάστηκε “Best Greek” που αποδόθηκε μέσω ψηφοφορίας

Προ ημερών το εστιατόριο κέρδισε το χρυσό βραβείο “Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας® – Ambassador for Greek Gastronomy®” 2019-2020

Όπως όλοι γνωρίζουμε η ελληνική κουζίνα είναι παρούσα σχεδόν σε όλες τις γωνιές της γης, όσο διαφορετική κι αν είναι η γαστρονομική νοοτροπία της εκάστοτε περιοχής- από την Ουρουγουάη, το Μεξικό και το Περού, έως την Ιαπωνία, το Βιετνάμ και τη Σρι Λάνκα, τα ελληνικά εστιατόρια μεταλαμπαδεύουν τη ζεστή, ελληνική φιλοξενία και τις γνήσιες γεύσεις της χώρας μας. Αυτό ευχόμαστε να συνεχίσουν να κάνουν για πολλές δεκαετίες ακόμα οι συγχωριανοί μας Κώστας και η Βίκυ Χριστοδούλου με το μοναδικό εστιατόριο τους..!

πηγή: oichalialive.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ