Οι πιο επικίνδυνες τροφές για πνιγμονή στα παιδιά! Οδηγίες πρόληψης

Εάν ποτέ έχετε γίνει μάρτυρα πνιγμονής σε παιδί, τότε θα ξέρετε πόσο τρομακτικό είναι. Μια έρευνα μελέτησε 112.000 μη θανατηφόρα επείγοντα περιστατικά πνιγμονής από φαγητό σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών και σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα.

Τα φαγητά που προκαλούν πνιγμονή και τα αποτελέσματα τις έρευνας

  • Σκληρές καραμέλες: 16,100 επισκέψεις
  • Άλλες καραμέλες: 13,324 επισκέψεις
  • Κρέας: 12,671 επισκέψεις
  • Κόκαλα: 12,496 επισκέψεις
  • Φρούτα και λαχανικά: 10,075 επισκέψεις
  • Γάλα: 6,985 επισκέψεις
  • Ξηροί καρποί και σπόροι: 6,771 επισκέψεις
  • Πατατάκια: 4,826 επισκέψεις
  • Μπισκότα ή κρακεράκια: 3,189 επισκέψεις
  • Hot dog: 2,660 επισκέψεις
  • Ψωμί: 2,385 επισκέψεις
  • Τηγανιτές πατάτες: 874 επισκέψεις

Αυτό σημαίνει ότι το 15% των επειγόντων περιστατικών που σχετίζονται με πνιγμονή από φαγητό έχουν προκληθεί από σκληρές καραμέλες. Τα περισσότερα παιδιά που πήγαν στα επείγοντα με συμπτώματα πνιγμονής θεραπεύτηκα και πήραν εξιτήριο, το 10% όμως των περιστατικών χρειάστηκε να κάνουν εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Ενδιαφέροντα γεγονότα για την παιδική πνιγμονή

Η μελέτη η οποία διεξήχθη από ερευνητές στο Nationwide Νοσοκομείο Παίδων στο Ohio αποκάλυψε μερικά ακόμα ενδιαφέροντα γεγονότα για την παιδική πνιγμονή.

Η μέση ηλικία των παιδιών που νοσηλεύτηκαν για μη θανατηφόρο πνιγμό ήταν 4.5 ετών, και περισσότερα από τα μισά περιστατικά συνέβησαν σε αγόρια.

Ο συνδυασμός  της ενεργητικότητας και της έλλειψης δοντιών, αφήνει αυτά τα μικρά εκτεθειμένα στους κινδύνους της πνιγμονής. Τα φαγητά τα οποία είναι περισσότερο επικίνδυνα είναι αυτά που έχουν το σχήμα του αεραγωγού- όπως τα hot dogs , τα φαγητά που είναι δύσκολο να μασηθούν- όπως ωμά φρούτα και λαχανικά ή αυτά που καταναλώνονται με το χέρι- όπως οι ξηροί καρποί.

Τι πρέπει να κάνουμε για να τα κρατήσουμε ασφαλή;

Το Νοσοκομείο Παίδων Randwick στο Sydney μας δίνει κάποια χρήσιμα κόλπα για να αποτρέψουμε τα παιδιά από το να πνιγούν με φαγητό:

  • Αποφεύγουμε να δίνουμε στα παιδιά φαγητό που σπάει σε σκληρά κομμάτια.
  • Αποφεύγουμε φαγητά όπως ωμό καρότο ή μήλο. Τα σκληρά φαγητά καλό είναι να τα πολτοποιούμε ή να τα μαγειρεύουμε.Avoid foods like raw carrot, celery sticks and apple pieces. Hard foods should be grated, cooked or mashed.
  • Να κόβουμε τα λουκάνικα και τα άλλα κρέατα σε μικρά κομμάτια.
  • Δεν δίνουμε πατατάκια, ποπκόρν, σκληρές καραμέλες ή παρόμοια φαγητά σε μικρά παιδιά.

Την ώρα του φαγητού:

  • Προσέχουμε πάντα τα μικρά παιδιά όταν τρώνε.
  • Σιγουρευόμαστε ότι κάθονται ήσυχα όταν τρώνε.
  • Δεν πιέζουμε ποτέ τα παιδιά να φάνε, είναι και αυτό μια αιτία πνιγμονής.

πηγή : mommyandthecity.gr

 

Goodys

Related Posts

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *