TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Εκμέκ κανταϊφι πολίτικο

Απρ 20, 2015
in Μαγειρική
Εκμέκ κανταϊφι πολίτικο
Share on FacebookShare on Twitter

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο καταιφι(450 γρ)
2 κ.της σούπας βούτυρο λιωμένο
1 φλ.τσαγιου χοντροκομμενα φιστίκια αιγινης
Κανέλα για πασπάλισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
500 γρ. ζάχαρη
1/2 λίτρο νερό
1 ξύλο κανέλας 
φλούδα λεμονιού
1 κ. σούπας χυμό λεμονιού

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
1+1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
3 βανίλιες
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
160 γρ. άνθος αραβοσίτου
2 κ.της σούπας κορν φλαουρ
1 κ.του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
2 κ.της σούπας βούτυρο
4 αβγά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
500 γρ. σαντιγί
γλυκό κεράσι και αμύγδαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ξάνουμε πολύ καλά το καταιφι και το στρώνουμε στο ταψί. Περιχύνουμε σε όλο το φύλλο να πάει παντού το λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε για 20-25΄ στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι  να ροδίσει.  Όσο ψήνεται το κανταίφι βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν για 5 λεπτά. Αφού κρυώσει το κανταίφι ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι να πάει παντού, το πασπαλίζουμε με κανέλα και φυστίκια και ετοιμάζουμε την κρέμα μαστίχα.  Βάζουμε όλα τα τα υλικά για την κρέμα στην φωτιά, εκτός από τα αυγά και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.  μόλις πήξει ρίχνουμε το βούτυρο και ένα ένα τα αυγά , ανακατεύουμε (όλα σε μέτρια φωτιά) την ρίχνουμε επάνω στο κανταϊφι και την στρώνουμε παντού.  Κατόπιν φτιάχνουμε την σαντιγί μας, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, και την στρώνουμε επάνω από την κρέμα. Στολίζουμε το γλυκό μας με τα κεράσια και το αμύγδαλο και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Φωφώ Μαρκούτη.
ekmek2

ShareTweetShare

Related Posts

Κοτόπουλο τούρτα
Μαγειρική

Κοτόπουλο τούρτα

Οκτ 11, 2022
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Οκτ 11, 2022
Ανάποδη μηλόπιτα
Μαγειρική

Ανάποδη μηλόπιτα

Οκτ 10, 2022
Σουβλάκι με κρέας καγκουρό
Μαγειρική

Σουβλάκι με κρέας καγκουρό

Οκτ 10, 2022
Μπουρέκια παστουρμά
Μαγειρική

Μπουρέκια παστουρμά

Οκτ 9, 2022
Γλυκό κουταλιού φράπα
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού φράπα

Οκτ 8, 2022
Next Post
Ποιος είναι ο ξηρός καρπός που διώχνει τον πονοκέφαλο;

Ποιος είναι ο ξηρός καρπός που διώχνει τον πονοκέφαλο;

Έτσι θα κάνετε τις κατσαρόλες σας να λάμπουν

Έτσι θα κάνετε τις κατσαρόλες σας να λάμπουν

Κλείδωσαν το πάρκο Κουραμπά μετά το ατύχημα

Κλείδωσαν το πάρκο Κουραμπά μετά το ατύχημα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd