Βασιλόπιτα με καρύδια και καρότο

Βασιλόπιτα με καρύδια και καρότο

Υλικά
3 καρότα τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη
6 αυγα
1 κούπα καρύδια τριμμένα στο μουλτι
1 κούπα σπορέλαιο
2 1/2 κούπες αλευρι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κγ μπεικιν
1 σφηνάκι κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
μια πρέζα αλατι
μια πρέζα κανέλα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την ζάχαρη με τ’ αυγα μετά ριχνουμε το καρότο το σπορέλαιο και τα υπόλοιπα υλικά, στο τέλος πάντα μπαίνει το αλεύρι.
Το βάζουμε σε ταψάκι 32 εκατ και την ψήνουμε στους 180 για μια ώρα.
Στολίζουμε με ζάχαρη άχνη ή αν θέλουμε κάνουμε σοκολάτα γκαναζ με 200 γραμ κρέμα γάλακτος και 300 γραμ σοκολάτα.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γαλακτος σε σιγανή φωτιά και όταν είναι ζεστή ριχνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα μας.
Την βάζουμε πάνω από την βασιλόπιτα μας όταν είναι κρύα η γκαναζ.
Τα υλικά τα μετράμε με την ίδια κούπα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ