Θρήνος στο Βόλο, έφυγε από τη ζωή γνωστή καλλιτέχνις Κατερίνα Μπαζιάκα

Την Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018 έφυγε από τη ζωή η Κατερίνα Μπαζιάκα, γνωστή καλλιτέχνις στην πόλη του Βόλου.

Όπως αναφέρει το e-thesallia.gr, η Κατερίνα Μπαζιάκα γεννήθηκε στη Λαμία και μεγάλωσε στα Άσπρα Σπίτια στο νομό Βοιωτίας. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, δούλευε στον Δήμο Βόλου, στην αρχή στο τμήμα μελετών, πλάι στην Ήβη Αγγελοπούλου και μετά στην Διεύθυνση Πολεοδομίας, στο τμήμα του Σχεδίου Πόλης.

Λάτρεψε την ζωγραφική και την υπηρέτησε μέχρι τέλους, στηριζόμενη στην παρατήρηση, στο συναίσθημα και στην ανακάλυψη. Έτσι πορεύτηκε ανάμεσα στα σχεδιαστήρια και στα καβαλέτα, στους χάρτες και στις παλέττες, στους δρόμους και στα χρώματα.

Ταξίδεψε στο κόσμο και τον σπούδασε. Από την Κωνσταντινούπολη ως την μακρινή Κίνα και από εκεί στη λεκάνη της Μεσογείου , στη θάλασσα των μεγάλων πολιτισμών και συγκρούσεων. Στις αποσκευές της, κουβαλούσε χρώματα, αρώματα, μουσικά ακούσματα, φιγούρες, και μ’ όλα αυτά τα δάνεια της ανατολής και δύσης, έφτιαξε το δικό της παραμύθι.

Ξεκίνησε το 1997, κάνοντας την πρώτη έκθεση της στο παλιό εργοστάσιο «Γκλαβάνη», αλλά και στο κτίριο «Σπίρερ» (2004), εκεί όπου έκλεισε και την επαγγελματική της σχέση με τον Δήμο Βόλου. Η ενότητα της δουλειάς της (Μεσόγειος Ταξίδια στο Φως) εκτέθηκε στο Δημοτικό κτίριο του Διαύλου το 2006 με την ευγενική χορηγία του συλλόγου Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας. Η τρίτη ενότητα της δουλειάς (Αιγαίο, Ταξίδια στο Αρχιπέλαγος) εκτέθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης, στα πλαίσια των Ερμοπούλιων το 2007, καθώς και η τέταρτη ενότητα ( Χρώματα Αιγαίου) στην Στοά Τέχνης του Πολυχώρου Τσαλαπάτα στο ARTE LIBRE ALLERIA. Τον Απρίλη του 2010 η πέμπτη ενότητα ( Αόρατος πόλεις ) εκτέθηκε στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο ΝτεΚίρικο.

Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις στον Βόλο το 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, στην Λαμία το 2008, 2009 και στην πόλη Rzeszow της Πολωνίας τον Σεπτέμβριο του 2009, τον Νοέμβριο του 2009 στα Τρίκαλα ( ΚΟΥΡΣΟΥΜ ΤΖΑΜΙ), τον Ιούλιο του 2010, 2011 και τον Δεκέμβριο του 2012–2013 στην Λαμία και στον Βόλο το 2012 στο Κεντρο Τέχνης Ντεκιρικο.

Ήταν μέλος της ένωσης «Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας – ΣΚΕΤΚΕ».

Eργα της βρίσκονται στην δημοτική πινακοθήκη του Βόλου, στην Πολεοδομια του Δήμου Βόλου, στην δημοτική πινακοθήκη της Ερμούπολης στη Σύρο, στην δημοτική πινακοθήκη των Τρικάλων, καθώς επίσης και σε ιδιωτικές συλλογές στον Βόλο, Λαμία, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λιβαδειά, Κοζάνη, Λονδίνο.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μια σοβαρή ασθένεια την είχε καθηλώσει σε αναπηρικό καροτσάκι, με κινητικά προβλήματα σε όλα τα άκρα. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε, μέχρι τέλους, να κρατά το πινέλο της και να δημιουργεί…

Η κηδείας της θα γίνει σήμερα Σάββατο 14 Απριλίου, από το κοιμητήριο του Βόλου.

πηγή : http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/876843/thrinos-sto-volo-efyge-apo-ti-zoi-gnosti-kallitexnis#ixzz5CcxZyle5

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ