Τάρτα με ψημένη ντομάτα, θυμάρι και γραβιέρα

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΨΗΜΕΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ…

ΥΛΙΚΑ
12 Μικρές ντομάτες κομμένες στα δυο
50 γρ. γραβιέρα
1 κουτάλια του γλυκού μουστάρδα
1 αυγό χτυπημένο
2-3 κλαράκια θυμάρι
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Υλικά για την ζύμη :
200 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
50 γρ. τριμμένη γραβιέρα
λίγο πιπέρι
λίγο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 τοποθετήστε τις ντομάτες σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τις ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά. Μόλις ψηθούν τις αφήνετε να κρυώσουν και αφαιρείτε την φλούδα τους.
Για να φτιάξετε την ζύμη βάλτε σε ένα μίξερ το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει σαν ψίχουλα.
Στη συνέχεια ρίξτε το τυρί το αλατοπίπερο και νερό ώστε να γίνει μια συμπαγής ζύμη, την βάζετε σε ζελατίνα και την αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Απλώστε την ζύμη σε ένα ταψί για τάρτες 23 εκ τη σκεπάζετε με λαδόκολλα και με κάτι βαρύ από πάνω για να μην φουσκώσει και την προ ψήνετε για 10 λεπτά.
Στην συνέχεια αφαιρείτε την λαδόκολλα και ψήνετε άλλα 5-10 λεπτά και αφήνετε την ζύμη να κρυώσει.
Ανακατεύετε το μείγμα μουστάρδα αυγό και τυρί και βάζετε επάνω στην τάρτα τοποθετήστε τις ντομάτες από το πάνω μέρος του μίγματος προσθέστε το θυμάρι και λίγο αλάτι, ψήστε την τάρτα 25 λεπτά, σερβίρετε ζεστή.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ