Τα κρυφά μηνύματα πίσω από τους τσακωμούς σας

Είστε σε μία σχέση που θέλετε πολύ και πραγματικά έχετε αφιερωθεί. Νιώθετε ότι έχετε βρει τον άνθρωπο της ζωής σας και τον έχετε δεχτεί όπως είναι. Κι αν το σκεφτείτε λογικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τσακώνεστε μαζί του. Όμως, αυτό το τελευταίο γίνεται!

Δεν είναι καθόλου παράλογο, σύμφωνα με όσους ασχολούνται με τη ψυχολογία και με όσα επισημαίνει η Elizabeth Dorrance Hall Ph.D. στο psychologytoday. Μάλιστα τονίζει ότι είναι υγιές να υπάρχουν διαφωνίες στα ζευγάρια. Ωστόσο, επισημαίνει τρία πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σου, εκείνες τις στιγμές που έρχεται η ρήξη.

Τι δείχνουν οι διαφωνίες;

#1. Υπάρχει ανάγκη για αλλαγή

Πιθανότατα ο Νο1 λόγος που μια διαφωνία είναι υγιής, είναι το ότι ακριβώς αυτή η διαφωνία είναι σημάδι της ανάγκης για αλλαγή και για τις δύο πλευρές. Δίνει την ευκαιρία στο ζευγάρι να το συζητήσει και να δουλέψει πάνω στο πρόβλημα.

#2. Έχετε ανεξάρτητες ζωές

Οι διαφωνίες υπάρχουν όταν δύο άνθρωποι έχουν ανεξάρτητες ζωές οι οποίες τέμνονται. Αν πχ εσείς και ο σύντροφός σας μοιράζεστε το ίδιο αμάξι, είναι λογικό αν θέλετε να κάνετε κάτι χωριστά με την παρέα ή με τη δουλειά, να προκύψει διαφωνία και θέμα ιεράρχησης. Ποιός και γιατί θα πάρει τελικά το αμάξι; Κλπ…

#3. Βαθύτερα προβλήματα

Η Hall τονίζει ότι συνήθως ο λόγος του τσακωμού, είναι βαθύτερος από αυτόν που φαίνεται. Αν πχ ο καλός σας δεν πέταξε τα σκουπίδια και θυμώσεις, δεν είναι αυτός ακριβώς ο λόγος… Το πιο πιθανό είναι να θεωρείτε ότι δε σας καταλαβαίνει, δε σας νοιάζεται. Όπως τονίζει, το καλύτερο είναι να εντοπίσετε την αιτία και όταν πια έχετε ηρεμήσει, να τη συζητήσετε. Προσπαθήστε να μην εστιάζετε στο μικρό που στάθηκε αφορμή αλλά στο ουσιαστικό. Έτσι, θα βγείτε κερδισμένοι και πιο ευτυχισμένοι.

Πηγή: allyou.gr

Το διαβάσαμε στο childit.gr & http://babyradio.gr/goneis/ta-krifa-minimata-piso-apo-tous-tsakomous-sas/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ