Σουτζουκάκια με ρύζι…
Υλικά για τα σουτζουκάκια :
1 κιλό κιμά
8 φρυγανιές τριμμενες
1 αυγό
1 ντομάτα τριμμένη
2 κρεμμύδια τριμμένα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
δυόσμο
κύμινο
λάδι
μισό κρασοποτηρο κρασί
Υλικά για την σάλτσα:
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο,
2 σκελίδες σκορδο,
μπαχαρι,
1 βάζο σαλτσα ντομάτας (που την έχω φτιάξει εγώ με ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης), κρασι,
αλάτι πιπέρι,
2 κουπες νερο
Υλικά για το ρύζι:
1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο,
1 κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη ,
1 καρότο τριμμένο,
2 κούπες ρύζι,
5 κούπες ζεστό νερό,
αλατι,
πιπέρι
Εκτέλεση για κιμά:
Ζυμώνω καλά βαζω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω στο γκριλ.
Εκτέλεση για την σάλτσα:
Σε κατσαρόλα βαζω λάδι, σωταρω 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο, 2 σκελίδες σκορδο, μπαχαρι, 1 βάζο σαλτσα ντομάτας που την έχω φτιάξει εγώ με ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης, κρασι, αλάτι πιπέρι, 2 κουπες νερο, αφήνω να βράσει και ρίχνω τα σουτζουκάκια.
Εκτέλεση για το ρύζι:
Σε κατσαρόλα βαζω 1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο να λιώσει, 1 κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη , 1 καρότο τριμμένο να σωταριστουν, το 2 κούπες ρύζι, 5 κούπες ζεστό νερό, αλατι , πιπέρι και αφήνω να βράσει μισοσκεπασμενο. Σο τέλος πριν πιεί ολο το νερο κλείνω την εστία και σκεπαζω με υφασμάτινη πετσέτα .
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Φωτεινή Παρασκευοπούλου.