Σεμινάριο Capoeira στα Τρίκαλα

Για πρώτη φορά στα Τρίκαλα, σεμινάριο Capoeira από τον Κώστα Χρυσαφίδη, στο Πολιτιστικό Εργαστήρι “έαρ” το Σάββατο 21/4 και την Κυριακή 22/4, 6-8μμ.Η Capoeira στη σύγχρονη κοινωνία εκδηλώνεται ως μια πολιτιστική έκφραση που εμπεριέχει πάλη, χορό, μουσική, αυτοσχεδιασμό, φιλοσοφία και άθληση.Η βραζιλιανική πολεμική τέχνη Capoeira ξεκίνησε ως μέσο αυτοάμυνας των άοπλων αφρικανών σκλάβων κατά την περίοδο της αποικιοκρατίας στη Βραζιλία. Μεταμφιέζοντας την πάλη σε χορό μπόρεσαν να την εξασκούν ανενόχλητοι κάτω από τα μάτια των αφεντών τους. Έτσι λειτούργησε ως άμυνα αλλά και πολιτιστική έκφραση ενός υποδουλωμένου λαού που στη συνέχεια εξελίχθηκε σε μέθοδο εκγύμνασης σώματος και πνεύματος…

Στο σεμινάριο θα γίνει μια πρώτη γνωριμία με την κινισιολογία, τα μουσικά όργανα και τραγούδια που ενορχηστρώνουν παραδοσιακά την Capoeira..

ΔΕΝ χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία και το σεμινάριο είναι ανοιχτό για όλους..

Οι συμμετέχοντες καλούνται να προσέλθουν 15’ νωρίτερα, με άνετα ρούχα και παπούτσια. Κόστος Συμμετοχής: 20€. Δηλώσεις Συμμετοχής: 6987678101 /6982323998.

Λίγα λόγια για τον Δάσκαλο

Ο Κώστας Χρυσαφίδης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 1989 και η πρώτη του επαφή με την κίνηση ξεκίνησε το 2005, παρακολουθώντας εντατικά μαθήματα Capoeira. Έπειτα από δεκαετή φοίτηση, εμβαθύνοντας την σχέση του με την τέχνη αυτή και έπειτα από σειρά σεμιναρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό ξεκίνησε την διδασκαλία σε μικρή ηλικία ανήκοντας στις πρώτες γενιές δασκάλων Capoeira στην Ελλάδα, Το 2011 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Κ.Σ.Ο.Τ από όπου και αποφοίτησε και τον Οκτώβριο του 2017 έλαβε στην Βαρκελώνη τον τίτλο του Formado..

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ