Sekerpare – Σεκέρ Παρέ

Συνταγή απο την Πόλη …

Υλικά για τα sekerpare –  Σεκέρ Παρέ:

250 γρ. Βούτυρο μαργαρίνη μαλακή σε θερμοκρασία δωματίου

Άχνη ζάχαρη

1 ποτήρι νερού Σιμιγδάλι ψιλό

4 κουταλιές της σούπας Ινδική καρύδα

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη

2 Αυγά

4 ποτήρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ

Βανίλια

1 Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ

1 κουταλάκι του γλυκού Φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης για το στόλισμα

Υλικά για το σιρόπι :

3 ποτήρια ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

1 μικρό λεμόνι τον χυμό του

Εκτέλεση:

Βάζουμε το μαλακό βούτυρο στο μπολ, την άχνη, το σιμιγδάλι, την καρύδα, τα αυγά, το μπέικιν, την βανίλια, ανακατεύουμε λίγο και συμπληρώνουμε το αλεύρι όχι όλο μαζί, όσο πάρει μέχρι να μην κολλάει στα χέρια η ζύμη. Το ζυμώνουμε ώστε να είναι μαλακή η ζύμη. Τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια όχι πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν και τα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί σε απόσταση να μην κολλήσουν το ένα με το άλλο και στο κέντρο βάζουμε 1 φουντούκι ή 1 αιγίνης και το πιέζουμε λίγο. Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο λάδι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (15-20 λεπτά είναι αρκετά δεν θέλουμε να ξεροψηθούν). Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο έτσι όπως είναι ζεστά τα σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι και τα αφήνουμε να τραβήξουν καλά όλο το σιρόπι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ