Σαλάτα κους κους με συνοδευτικό καλαμπόκι και τριμμένη παρμεζάνα…
Υλικά
1 κούπα κους κους
2 παντζάρια μεσαία
λίγο σκόρδο σκόνη
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
200 γραμμάρια φέτα
2 ντομάτες σφιχτές
ελαιόλαδο
2 καλαμπόκια κομμένα στη μέση
300 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη στο μεσαίο μαχαίρι
Εκτέλεση
Βράζω το κους κους να μαλακώσει. Το στραγγιζω καλά και το αφήνω σε ένα μπωλ ρίχνοντας του ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και την πάπρικα. Βραζω τα παντζάρια και τα κόβω φέτες έπειτα και στα 4 κομμάτια την κάθε μια . Αφού τα τεμαχισω τα προσθέτω στο κους κους που έχω στο μπωλ. Κάνω το ίδιο με τις ντομάτες και την φέτα κόβοντας τετράγωνα κομματάκια και ανακατεύω όλα μαζί καλά. Βράζω το καλαμπόκι. Δίνω σχήμα με κουπ στη σαλάτα και σερβίρω ζεστό καλαμπόκι με μπόλικη παρμεζάνα .
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.