Πουρές από παντζάρια με ελαφριά σάλτσα μπαλσάμικου και κάσιους

Πουρές από παντζάρια με ελαφριά σάλτσα μπαλσάμικου και κάσιους…

 Υλικά

4 πατάτες

3 παντζάρια

3 σκελίδες σκόρδου

Ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζω τις πατάτες με τη φλούδα.   Πλένω καλά τα παντζάρια και χωρίς να τα καθαρίσω τα βάζω στο φούρνο τυλιγοντας τα με αλουμινόχαρτο και σε κάθε παντζάρι που τυλιγω βάζω μαζί 1 σκελίδα σκόρδο, αλατοπίπερο και ελαιόλαδο, Τα βάζω με νερό μέσα σε ένα ταψί και τα ψήνω σε χαμηλή θερμοκρασία να μαλακώσουν καλά. Όταν είναι έτοιμα τα περνάω από το μπλέντερ με τις πατάτες που έχω ξεφλουδισει χωρίς να συμπληρώσω υγρά για να έχω πολύ σφιχτό πουρέ. Βάζω τον πουρέ σε σακούλα κορνε στο ψυγείο να σφίξει για δύο ώρες τουλάχιστον.

Υλικά για την σάλτσα μπαλσαμικου

1 φλιτζάνι Ελληνικού καφέ ξίδι μπαλσαμικο με γεύση από ρόδι

το νερό που έχει μείνει στο ταψί από τα παντζάρια

λίγο ελαιόλαδο

αλατοπίπερο και

κασιους ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Περνάω το νερό που έχω στο ταψί από τα παντζάρια από διπλή γάζα που έχω βάλει στο σουρωτήρι. Το τοποθετώ σε ένα μπωλ και χτυπάω καλά το μπακάλικο ξίδι με άρωμα ροδι, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και αλατοπίπερο . Σερβίρω με μια φέτα παντζάρι που πάνω βάζω με κορνε τον πουρέ που έχω βάλει να σφίξει. Πάνω πασπαλίζω με κασιους και λίγες σταγόνες ακόμα ελαιόλαδο. Η μύτη που χρησιμοποίησα είναι πλατιά μπροστά από επαγγελματική κουζίνα που δουλεύω.. Αν δεν έχετε τέτοια μύτη χρησιμοποίηστε κάποια άλλη αλλά πάντα σε κόρνε για να έχει ωραία εμφάνιση.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ