Πόσο διαρκούν τα τρόφιμα αφότου τα «ανοίξεις»;

Πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ, φορτώνεσαι ένα κάρο πράγματα γιατί θες να γεμίσεις το ψυγείο και ξαφνικά βρίσκεσαι στην κουζίνα, έπειτα από μερικές ημέρες, με αρκετές ανοιχτές συσκευασίες σε ψυγείο και ντουλάπια.

Άνοιξες τη συσκευασία με την κόκκινη σάλτσα για να φτιάξεις μια μακαρονάδα αλλά η μισή ποσότητα σου μένει ανεκμετάλλευτη. Τώρα τι κάνεις; Για πόσο καιρό μπορείς να την αφήσεις «ανοιχτή» στο ψυγείο;

Παρακάτω θα βρεις μία βασική λίστα με τις συσκευασίες που συνηθίζεις να ανοίγεις αλλά να μην καταναλώνεις μέσα σε μία ημέρα.

Μπαχαρικά-6 μήνες

Λάδι: 4-7 μήνες

Αλεύρι:6-8 μήνες

Ρύζι : 12 μήνες

Γάλα: 1 εβδομάδα

Τυρί του τοστ: 3 εβδομάδες

Βούτυρο: 1-3 μήνες

Κόκκινη σάλτσα: εώς 3 μήνες

Αμύγδαλα: 9-12 μήνες

Κάσιους: 6-9 μήνες

Δημητριακά: 4-6 μήνες

πηγή : http://www.queen.gr/well-being/diatrofh-diaites/story/147654/poso-diarkoyn-ta-trofima-afotoy-ta-anoixeis

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ