Πίτσα με μορταδέλα και έμενταλ

Ζύμη

YΛΙΚΑ ζύμης (για το ταψί του φούρνου):

½ λίτρο νερό

25 γρ. μαγιά μπίρας (νωπή)

900 γρ. ιταλικό αλεύρι τύπου 00 για πίτσα ή αλεύρι άσπρο, σκληρό και λίγο επιπλέον για το πασπάλισμα

1 κ.σ. ζάχαρη

1 αβγό (προαιρετικά)

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

10-15 γρ. αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ (ζύμης) :

Σε ένα μπολ βάζουμε 4-5 κ.σ. νερό από το μετρημένο και διαλύουμε τη μαγιά με τα δάχτυλά μας ώσπου να γίνει σαν πάστα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αβγό, το λάδι, με αυτή τη σειρά. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το αλάτι. Ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά στο χέρι ή στον κάδο του μίξερ χρησιμοποιώντας τον γάντζο. Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ και σε μια καθαρή και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την πλάθουμε σε μια μπάλα. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ, βάζουμε μέσα τη ζύμη, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσει. Υστερα από περίπου μισή-μία ώρα, όταν θα έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε όγκο, τη μεταφέρουμε στον αλευρωμένο πάγκο εργασίας και τη ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και τη μεταφέρουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Συνεχίζουμε το άνοιγμα της ζύμης μέσα στο ταψί, χρησιμοποιώντας τα χέρια μας, για να τη στρώσουμε όπως θέλουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 10 λεπτά και έπειτα βάζουμε τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά.

Σάλτσα ντομάτας για πίτσα

ΥΛΙΚΑ:

400 ml ντομάτα περασμένη στον τρίφτη, σε μπουκάλι (ή κονκασέ)

2 κ.σ. λάδι

1 πρέζα αλάτι

ρίγανη ή βασιλικό (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και χρησιμοποιούμε 6-7 κ.σ. για κάθε πίτσα. Η υπόλοιπη διατηρείται στο ψυγείο.

Γαρνιτούρα:

ΥΛΙΚΑ γαρνιτούρας (για 1 ταψί κουζίνας)

50 γρ. φέτα

4-5 φέτες τυρί έμενταλ

3 μπάλες μοτσαρέλα, καλά στραγγισμένες, σε κύβους

4-5 φέτες μορταδέλα, σε καρέ

EKTΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240°C. Στρώνουμε τη ζύμη στο ταψί και μοιράζουμε από πάνω τη σάλτσα, τη φέτα, το έμενταλ και τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Προσθέτουμε τη μορταδέλα και ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η Δέσποινα Τζίκα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ