Πατατοσταμνάκια με τυριά μανιτάρια και σως…
Υλικά
4 πατάτες μεσαίες ( εγώ έβαλα πατάτες κόκκινης ποικιλίας )
2 μανιτάρια
150 γραμμάρια τυρί Φιλαδέλφεια
200 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης
αλάτι
πιπέρι άσπρο
ελαιόλαδο
προαιρετικά μίση πιπεριά πράσινη
Εκτέλεση
Βράζω τις πατάτες σε αλατονερο να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες κόβω λίγο από το πάνω μέρος και τις αδειάζω προσεχτικά από τη μέση αφήνοντας αρκετή από τη σάρκα της πατάτας στις άκρες γύρω γύρω. Πασπαλίζω ελαφρά με αλατοπίπερο μέσα τη πατάτα. Σε ένα μπωλ ανακατεύω τριμμένα όλα τα υλικά εκτός το ελαιόλαδο μαζί και ότι έχω αδειάσει από τις πατάτες. Γεμίζω και βάζω σε ταψί με λαδόκολλα. Ραντίζω με ελαιόλαδο και ψήνω για 20 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.