Πάστα Φλώρα

Πάστα Φλώρα

ΥΛΙΚΑ
210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. αλάτι
130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό και ένα κρόκο
2 βανίλιες
1 βάζο μαρμελάδα της επιλογής μας (500 γρ. περίπου)
λίγη έξτρα κρυσταλλική ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το σιμιγδάλι με το μπέικιν και το αλάτι. Στο μίξερ χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα και να αφρατέψει. Προσθέτω το αυγό και τον κρόκο συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Σιγά σιγά προσθέτω και το μείγμα του αλευριού ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Το ένα τρίτο από τη ζύμη την παίρνω και την κάνω ένα ρολό πάχους 3 εκ. το οποίο το τυλίγω σε μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο. Την υπόλοιπη ζύμη την απλώνω με τα δάχτυλά μου στον πάτο από μια φόρμα 25άρα με αποσπώμενα πλαϊνά. Τοποθετώ πάνω της τη μαρμελάδα μου και την απλώνω να έχει παντού το ίδιο πάχος. Βάζω το ταψάκι στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον πριν την ψήσω. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190 βαθμούς και μέχρι να κάψει κόβω τον κορμό ζύμης που μας έχει μείνει σε φέτες πάχους 5 – 8 χιλιοστών τα οποία απλώνω πάνω από τη μαρμελάδα μου. Πασπαλίζω με τη ζάχαρη και ψήνω για 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα το γλυκό μου. Αφαιρώ από το φούρνο, αφήνω να κρυώσει και σερβίρω κόβοντας τρίγωνα κομματια.

 

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Χαϊδή Δ. Δάλλα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ