Παντελής Θαλασσινός και Βασίλης Σκουλάς τραγουδούν Βέρα Βασιλείου-Πέτσα

Στο «Sound House Studio» στο Βύρωνα βρεθήκαμε πριν από λίγες ημέρες, καθώς ξεκίνησαν οι εγγραφές για το δεύτερο προσωπικό δίσκο της Τρικαλινής καταγωγής  ποιήτριας- στιχουργού Βέρας Βασιλείου- Πέτσα, με τη συμμετοχή πολλών και αξιόλογων καλλιτεχνών.Στο ραντεβού της Πέμπτης 3 Μαϊου είχαμε τη χαρά να γίνουμε αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες της εγγραφής του πρώτου τραγουδιού του δίσκου, σε μουσική σύνθεση Μανόλη Ανδρουλιδάκη και ερμηνεία Παντελή Θαλασσινού και Βασίλη Σκουλά.

Γράφει η Μίνα Μαύρου, Πηγή: mousikogramma.gr

Πρόκειται για ένα δυνατό κομμάτι με έντονα κοινωνικό αλλά και ερωτικό χαρακτήρα. Η ευαισθησία και η γλυκύτητα της ερμηνείας του Παντελή Θαλασσινού σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη φωνητική χροιά και τη δωρικότητα του τραγουδιστή της λαϊκής μας παράδοσης Βασίλη Σκουλά χαρίζουν στο τραγούδι αυτό που λέμε το «πάτημά» του.

Ο συνθέτης- ενορχηστρωτής Μανόλης Ανδρουλιδάκης παρών, για να δώσει την τελική κατευθυντήρια γραμμή στους ερμηνευτές. Εφόδιά του, το πάθος, η τελειομανία και η ευγένεια!

Παντελής Θαλασσινός και Βασίλης Σκουλάς τραγουδούν Βέρα Βασιλείου-Πέτσα

Η ποιήτρια- στιχουργός Βέρα Βασιλείου- Πέτσα, ξεφυλλίζοντας τα χαρτιά της, εξηγεί το γιατί και το πώς της εννοιολογικής ύπαρξης των στίχων της, υπογραμμίζοντας:

«Η προηγούμενη δισκογραφική μου δουλειά »Βορεινό παράθυρο» ήταν ένθετη στην ομώνυμη ποιητική μου συλλογή. Τα τραγούδια αυτά »κρίθηκαν» και πέρασαν με καλό βαθμό στις εξετάσεις. Αγαπήθηκαν πολύ, κι αυτό έγινε η αφορμή να συνεχίσω δισκογραφικά αμιγώς με τραγούδια, χωρίς βιβλίο με ποιήματα, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των νέων και σπουδαίων αυτών δημιουργών».

Κάπως έτσι τροφοδοτεί γόνιμη συζήτηση όχι μόνο με τους συντελεστές αλλά και με τους καλούς φίλους που έχουν συγκεντρωθεί στο στούντιο. Τον λογοτέχνη και στιχουργό Δημήτρη Λέντζο, τον ποιητή Ηλία Παπακωνσταντίνου και τον δημοσιογράφο Πάρη Μήτσου.

Παντελής Θαλασσινός και Βασίλης Σκουλάς τραγουδούν Βέρα Βασιλείου-Πέτσα

Οι πληροφορίες που συγκεντρώσαμε κάνουν λόγο για έναν δίσκο με λόγο βαθειά ερωτικό, καταγγελτικό με κοινωνικοπολιτικές και υπαρξιακές ανησυχίες, αποτελούμενο από 14 τραγούδια. Οι συνθέτες που θα μελοποιήσουν τους στίχους της ποιήτριας είναι οι Μανόλης ΑνδρουλιδάκηςΝεοκλής ΝεοφυτίδηςΠάνος Μπούσαλης, Αντώνης Παπαγγελής, ενώ είναι σχεδόν βέβαιη η συμμετοχή ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες, ο οποίος όντας συνεργάτης των νέων αυτών ταλαντούχων μουσικών, θα »αγκαλιάσει» τη δουλειά τους με ένα-δυο τραγούδια.

Στο cd, του οποίου τον τίτλο δεν μπορούμε ακόμη να αποκαλύψουμε, θα συμμετέχουν τρεις ακόμη καταξιωμένοι ερμηνευτές καθώς και μια νέα ξεχωριστή γυναικεία φωνή. Ο δίσκος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις »Μετρονόμος».

Πάντως, από το πρώτο αυτό τραγούδι που άκουσα έχω να πω ότι εν έτει 2018 εξακολουθούν να γίνονται προσεγμένες και -ας μου επιτραπεί- βαθυστόχαστες δισκογραφικές δουλειές…

Ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ