Ο ύπνος με το παιδί μπορεί να καταστρέψει τον γάμο

Υπάρχουν πολλές οικογένειες που τα βράδια βλέπουν τηλεόραση στο κρεβάτι και τελικά αποκοιμιούνται όλοι. Από την άλλη υπάρχουν και ζευγάρια που βάζουν αυστηρούς κανόνες στα παιδιά απαγορεύοντας την είσοδο τόσο στο υπνοδωμάτιο όσο και στο κρεβάτι τους. Τι συμβαίνει όμως όταν τα παιδιά συνηθίζουν τον ύπνο με τη μαμά και τον μπαμπά και αρνούνται να κοιμηθούν στο δικό τους δωμάτιο; Και κυρίως, είναι καλό για ένα παιδί να μοιράζεται το ίδιο κρεβάτι με τους γονείς του ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία;

Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πράγματι πολύ αμφιλεγόμενο, με τους μισούς γονείς να υποστηρίζουν πως οι ύπνος με τα παιδιά είναι κάτι πολύ αθώο και αγνό και δημιουργεί ένα ακόμη μεγαλύτερο δέσιμο ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, και με τους άλλους μισούς να υποστηρίζουν πως μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει τόσο στο ζευγάρι αλλά και στο παιδί.

Η υπόλοιπη κοινωνία, ως παρατηρητής του φαινομένου, χωρίζεται και εκείνη σε δύο κατηγορίες: από τη μία ο κόσμος εκλαμβάνει αυτήν την κίνηση ως μία τρυφερή κατάσταση που προκύπτει στο πλαίσιο της οικογένειας και από την άλλη είναι πολλοί εκείνοι που επικρίνουν τους γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να κοιμούνται στο κρεβάτι τους, θεωρώντας πως είναι κάτι αφύσικο και πολλές φορές «ενοχλητικό» σαν ιδέα.

Τον Μάρτιο του 2007, οι New York Times δημοσίευσαν μία έρευνα σχετικά με το αν τελικά πρέπει ή δεν πρέπει να κοιμούνται τα παιδιά με τους γονείς τους. Σύμφωνα με το άρθρο, όταν ένα μεγαλύτερο σε ηλικία παιδί κοιμάται σε καθημερινή βάση με τους γονείς του, φτάνει σε σημείο να αδυνατεί να ξεχωρίσει τη θέση του γονέα και του παιδιού όπως και τη διαφορά ανάμεσα στους ενήλικες και στα παιδιά. Και φυσικά, όταν ένα 10χρονο παιδί βρίσκεται συνεχώς ανάμεσα στο ζευγάρι, τα προβλήματα στον γάμο δεν πρόκειται να αργήσουν να έρθουν. Ειδικότερα, η έρευνα έδειξε πως το να μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι παιδιά και γονείς, μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή ενός γάμου ενώ παράλληλα μπορεί να μπερδέψει και τα παιδιά για τη σεξουαλική τους ταυτότητα.

Πηγή: Bovary.gr & http://babyradio.gr/goneis/o-ipnos-pedi-bori-na-katastrepsi-ton-gamo/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ