Ο «νεκρός δολοφονήθηκε»-Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Έρης Ρίτσου στα Τρίκαλα

Η συγγραφέας Έρη Ρίτσου, κόρη του ποιητή Γιάννη Ρίτσου, βρέθηκε στα Τρίκαλα για να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο με τίτλο «Ο νεκρός δολοφονήθηκε».Την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου διοργάνωσαν οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος το βράδυ της Κυριακής στο ArtCafé Σουίτα, παρουσία αρκετών Τρικαλινών, φίλων του βιβλίου.

Για το βιβλίο μίλησαν οι φιλόλογοι Φανή Μπαλαμώτη και Κώστας Μιχαλάκης, ενώ ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

Όπως αναφέρθηκε πρόκειται για ένα βιβλίο που παρουσιάζει το σημερινό κλίμα της Ελλάδας της κρίσης, με χαρακτήρες που είναι γεμάτοι ατομικές και κοινωνικές αγωνίες. Ένα μυθιστόρημα για τις πληγές της Ελληνικής κοινωνίας, για όλα εκείνα που καθόρισαν το παρελθόν, σηματοδοτούν το παρόν κι απειλούν να καταπνίξουν το μέλλον της. Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με φόντο ένα νησί του Αιγαίου στην εποχή της κρίσης και των προσφύγων.

Στο τέλος, η συγγραφέας Έρη Ρίτσου υπέγραψε αντίτυπα για τους αναγνώστες.

Υπόθεση βιβλίου 

Το πτώμα ενός άντρα με το πρόσωπο και τα χέρια καταφαγωμένα από τσακάλια βρίσκεται σε δύσβατη δασική περιοχή ενός νησιού.
Στη μια του τσέπη ένα σημείωμα: ΕΤΣΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. Στην άλλη ένα τυπωμένο μέιλ: «Αν δεν έρθεις να με δεις, θα σκοτωθώ». Στο στέρνο του χαραγμένος ένας αγκυλωτός σταυρός.
Ποιος είναι αυτός ο άντρας; Πώς βρέθηκε εκεί; Ποια ήταν η αιτία του θανάτου του και ποια τα κίνητρα του δράστη; Προσωπικά ή πολιτικά; Όλα τα σενάρια μοιάζουν εξίσου πιθανά. Τα ερωτήματα είναι πολλά για τις τοπικές αρχές, που δεν είναι συνηθισμένες να αντιμετωπίζουν τέτοιες υποθέσεις στο μάλλον ήσυχο νησί.
Στον απόηχο των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου 2015, στην καρδιά της κρίσης, η νεαρή αστυνομικός Μαρία Γεωργίου, που κατάγεται από το νησί, θα επιστρέψει εκεί με μετάθεση από την Αθήνα και θα αναλάβει να βοηθήσει τις αρχές να λύσουν το μυστήριο. Ένα μυστήριο που περιπλέκεται όσο προχωρούν οι έρευνες…

Έρη Ρίτσου

ΡΙΤΣΟΥ, ΕΡΗ

Η Έρη Ρίτσου γεννήθηκε το 1955 στο Bαθύ και μεγάλωσε στο Kαρλόβασι της Σάμου. Είναι κόρη της γιατρού Γαρυφαλιώς Γεωργιάδου-Pίτσου και του ποιητή Γιάννη Pίτσου. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και εργάστηκε στην Eθνική Tράπεζα της Eλλάδας. Συνταξιούχος πια, μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στη Σάμο και στην Αθήνα. Έχει μια κόρη, τη Λητώ, και πολλούς καλούς φίλους.

Βιβλία της για μεγάλουςΓιατρός επαρχίας, Κέδρος, 2004, Μυστικά και αποκαλύψεις, Κέδρος, 2006, Ο νεκρός δολοφονήθηκε, Κέδρος, 2016, Κάτι κρέμεται εκεί ψηλά, Κέδρος, 2017.

Βιβλία της για παιδιάΟι τρεις βασιλοπούλες, Κέδρος, 2001, Η καλή μεγάλη καφετιά αρκούδα βρήκε την ευτυχία, Κέδρος, 2002, Η μικρή καμηλοπάρδαλη που δεν έτρωγε το φαγητό της, Κέδρος, 2010, Η μαύρη πεταλούδα, Κέδρος, 2015, Μπαλού, Γκαλού, Νταλού: τρεις φίλοι παχουλοί που αλλάξανε βιολί, Κέδρος 2016

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ