«Μονομαχίες» σκαφών σε θαλάσσιο στίβο της Σκιάθου

Για τρίτη συνεχή χρονιά οργανώνεται στον μαγευτικό όρμο των Κουκουναριών στη Σκιάθο, μία από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου, ο αγώνας Skiathos Palace Cup το τριήμερο 11-13 Μαΐου.
Ο διοργανωτής, Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου για τον φετινό αγώνα συνεργάζεται με τον Θανάση Πινιάρη, ολυμπιονίκη προπονητή ιστιοπλοΐας τριγώνου και ανοιχτής θάλασσας του Ναυτικού ομίλου Βόλου – «Αργοναύτες», ο οποίος θα είναι υπεύθυνος του αγωνιστικού μέρους της διοργάνωσης. Μαζί θα γράψουν άλλη μια νέα σελίδα στην ιστορία της θάλασσας. Άλλωστε, η Σκιάθος είναι ένα νησί με λαμπρή ναυτική παράδοση και οι Σκιαθίτες ήταν πάντα ναυτικοί και εραστές της θάλασσας. Ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ∆ήμου Σκιάθου και με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».
Το Skiathos Palace Cup καθιερώνεται με το πέρασμα των ετών, ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις τύπου Match Race, αφού στο τριήμερο της διοργάνωσης συντελούνται πολλές παράλληλες εκδηλώσεις για τους συμμετέχοντες και το κοινό, αλλά και λόγω της συνεχούς βελτίωσης χρόνο με τον χρόνο της εμπειρίας που αποκομίζεται από τους ανθρώπους που θα βρεθούν κοντά της.

Η μορφή του αγώνα, δηλαδή το Match Race που είναι ουσιαστικά μονομαχίες δύο σκαφών σε έναν προκαθορισμένο θαλάσσιο στίβο, υπόσχεται για άλλη μια χρόνια δυνατές αθλητικές συγκινήσεις στο υπέροχο θαλάσσιο και φυσικό περιβάλλον του όρμου των Κουκουναριών της Σκιάθου, που θα δώσουν μοναδικές εικόνες σε θεατές και αγωνιζόμενους!
Η ιδέα του αγώνα ξεκίνησε από την ομάδα του περιοδικού Plefsi, που τα τελευταία 25 χρόνια υποστηρίζει όλες τις δράσεις που προάγουν τον ναυταθλητισμό αλλά και το yachting ως τουριστικού προϊόντος σημαντικού για την οικονομία της Ελλάδας. Το περιοδικό θα είναι και πάλι αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας και αθλοθέτης του αγώνα, μιας που πάντα πίστευε ότι η Σκιάθος – που είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός – μπορεί να αναδειχθεί και σε προορισμό για την ιστιοπλοΐα.
Και για τη φετινή χρονιά στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ο αγώνας θα υποστηρίξει τη δράση του σωματείου Safe Water Sports για ενημέρωση για τους κανονισμούς των θαλάσσιων σπορ και παιχνιδιών και την αποφυγή των ατυχημάτων.
Φίλοι της θάλασσας, ραντεβού Σκιάθο!

Πηγή: e-thessalia

Πηγή: https://www.onlarissa.gr/2018/04/15/monomachies-skafon-se-thalassio-stivo-tis-skiathoy/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ