Μελιτζανοσαλάτα by Mairh

Μια δροσερή σαλατούλα για το τραπέζι σας …

Υλικά

4 μελιτζάνες φλάσκες

1 καρότο ψιλοτριμμένο

1 πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά κυβάκια

1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ή δυο μικρές ψιλοτριμμένες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξίδι

μπόλικο αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις μελιτζάνες. Τα αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες και όλη νύχτα αν θέλετε, αυτό τα βοηθάει να μαλακώσουν λιγάκι όμως δεν θα γίνουν λιώμα όπως η ψημένη πιπεριά. Πλένετε καλά τις μελιτζάνες όπως είναι με το κοτσάνι και τις γεμίζετε τρύπες με ένα πιρούνι. Τις βάζετε στην σχάρα του φούρνου και από κάτω ένα ταψάκι να μην στάζουν. Φυσικά και είναι καλύτερα στα κάρβουνα όμως και έτσι έχουν υπέροχη γεύση. Τις ψήνετε στο γκριλ γυρίζοντας κάθε φορά που ξεραίνετε από την μια πλευρά. Όταν έχουν ψηθεί καλά και σκάνε απ έξω τις βγάζετε από τον φούρνο. Τις κόβετε στα δυο και με ένα κουτάλι βγάζετε την σάρκα τους. Τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά που μπορεί να μην έφυγαν στο ψήσιμο. Τις αφήνετε εκεί μέχρι να μαριναριστούν τα υπόλοιπα υλικά που έχετε στο ψυγείο. Τις ρίχνετε σε ένα ξύλο κοπής και της κόβετε να γίνουν μικρά κομματάκια. Τις προσθέτετε στα υπόλοιπα υλικά ανακατεύετε απαλά να μην σας γίνει αλοιφή και καλή σας όρεξη. Είναι υπέροχη σαλάτα με φρυγανισμένο ψωμάκι ή μικρά κομματάκια από πίτες για σουβλάκι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ