Μελιτζάνες στιφάδο

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ…

Υλικά :

μελιτζάνες

αλάτι
πατατούλες
κρεμμύδια 4-5 μεγάλα

2 δαφνόφυλλα

3-4 μπαχάρια

2 σκελίδες σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

σάλτσα σπιτική και πελτε

λίγο λαδάκι και νεράκι

Εκτέλεση:
Αφήνουμε τις μελιτζάνες στο νερό με αλάτι περίπου 20 λεπτά για να ξεπικρίσουν και να μην απορροφούν λαδι.
Τις περνάμε από το τηγάνι να ροδοκοκκινίσουν μαζί με πατατούλες (αν θέλετε).
Σε ένα ταψί κόβουμε κρεμμύδια , βάζουμε και ανακατεύουμε όλα μαζί.

Ρίχνουμε τα δαφνόφυλλα, τα μπαχάρια, τις σκελίδες σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι την σάλτσα σπιτική,  τον πελτε, λίγο λαδάκι, νεράκι και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να δέσει η σάλτσα μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ