Μελιτζάνες γεμιστές (Μικρασιάτικη συνταγή)

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ…

ΥΛΙΚΑ

12 μελιτζάνες στρογγυλές μεσαίου έως μικρού μεγέθους
1κιλο κιμά
10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα η 4 ξερά τριμμένα
αλάτι
πιπέρι
2 φλιτζάνες ρύζι Καρολίνα
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
2 κ.γλ. δυόσμο ξηρό
1 φλιτζάνα λάδι για την γέμιση
1 φλιτζάνα λάδι για τη σάλτσα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ

1 κιλό τριμμένες ντομάτες
αλάτι
λάδι
δυόσμο
σκόρδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Αδειάζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε αλατόνερο να ξεπικρίσουν. Ζυμώνουμε τον κιμά με τα κρεμμυδάκια, το αλάτι, το πιπέρι, την ψίχα από την μελιτζάνα που έχουμε πολτοποιήσει, το ρύζι και ζυμώνουμε να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τη ντομάτα μόνο με το λάδι και το αλάτι Βάζουμε τις μελιτζάνες γεμισμένες στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι τη μέση των μελιτζανών, βάζουμε το λάδι το αλάτι και τις αφήνουμε να βράσουν. Γυρίζουμε τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσουν. Στο τέλος προσθέτουμε στην σάλτσα το σκόρδο και τον δυόσμο Παίρνουμε με την κουτάλα σάλτσα και περιχύνουμε τις μελιτζάνες να ρουφήξουν λίγη ακόμα σάλτσα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σημ.:
Αν σας περισσέψει γέμιση κάντε την γιουβαρλάκια.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Κοντζε Αντωνιαδου, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ :https://mariakontzant.blogspot.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ