Μέλι από τα χεράκια μας

Φτιάχνουμε το δικό μας μέλι… Ιδανικό για το σιροπιασμα των γλυκών μας π.χ. μελομακάρονα, καταιφι γιαννιωτικο, καρυδόπιτα και ότι άλλο σιροπιαζουμε. Μπορούμε να το απολαύσουμε στο πρωινό με φριγανιες, με γιαούρτι. Μας κοστίζει λιγότερο από 5 ευρώ και μας δίνει περισσότερο από δύο κιλά μέλι. Δεν θα σας πω αλλά φτιάξτε το και θα καταλάβατε.

Υλικά
6 κούπες τσαγιού ζάχαρη καστανή
3 κούπες τσαγιού νερό
1 φέτα λεμόνι
1 κ.γ. γλυκόζη
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός την γλυκόζη και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά προς σιγανή και αφήνουμε να βράσει ελενχουμε να μην μας πήξει πολύ και γίνει καραμέλα. Να είναι ρευστό όσο πρέπει για να στέκεται. 2-3 λεπτα πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός προσθέτουμε την γλυκόζη. Για να έχουμε αρωματικό μέλι εγώ βράζω το νερό με θυμάρι, το σουρωνω με διπλή γάζα, 2 φορές και κάνω μέλι θυμαρίσιο. Μπορούμε να κάνουμε με πορτοκάλι για ανθομελο.  
*Σημ.: Η γλυκόζη για να βγει από το γυάλινο δοχείο και να μην κολλάει στο κουτάλι πάντα το βρέχουμε πριν το χρησιμοποιήσουμε.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σία Στάμου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ