Μαγειρίτσα

Υλικά :

συκωταριά

εντεράκια

λεμόνι

φυτίνη

2 κουταλιές αλεύρι

1 ποτήρι κρασί κόκκινο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα

άνηθο

αλάτι

πιπέρι

2 κρόκους αυγών

5 χούφτες ρύζι σουπέ (για έξι άτομα αντιστοιχεί)

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα εντεράκια και την συκωταριά , τα κόβουμε μικρά κομμάτια πλένουμε τα εντεράκια πλεξούδες, ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια (τα οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια) τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί με την φυτίνη, ρίχνουμε το αλευρι ανακατεύουμε  και σβήνουμε με το κρασί , ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι αφήνουμε να βράσουν λίγο. Τέλος ρίχνουμε και το ρύζι και όσο νερό χρειαστεί για να βγουν μεριδες. Μόλις τελειώσει το βράσιμο αυγοκόβουμε όπως κάνουμε με τις σούπες.

Καλή επιτυχία.

Συνταγή της Βιβής Μαργαρίτη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ