Λικέρ πεπόνι

Αν και εγώ δεν έχω βάλει ποτέ αλκοόλ στο στόμα μου, τα αγαπώ και τα φτιάχνω πολύ συχνά. Διάβασα αρκετές συνταγούλες για λικέρ πεπονάκι, τελικά κατέληξα σ’ αυτό που σας παρουσιάζω.
Ευχαριστώ την φίλη μας από το μπλοκ Να λείπει το … βύσσινο!!! http://naleipeitovisino.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html για την υπέροχη συνταγούλα της.
Που και η ίδια όπως γράφει στο μπλοκ της, την βρήκε από ένα δημοσίευμα του Παρλιάρου και απλά την άλλαξε λιγάκι.

Υλικά
500 γρ. πεπόνι κομμένο σε κύβους
500 γρ. τσίπουρο ή βότκα
250 γρ. ζάχαρη
λίγα γαρύφαλλα ή 3-4 αστεροειδή γλυκάνισο

Εκτέλεση
Πολτοποιούμαι το πεπόνι στο multi το αδειάζουμε σε μια γυάλα και προσθέτουμε το τσίπουρο ή τη βότκα τη ζάχαρη και τα γαρύφαλλα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, αφήνουμε την γυάλα σε θερμοκρασία δωματίου για μια εβδομάδα , μόλις είναι έτοιμο το σουρώνουμε σε μπουκάλι με 2-3 Αποστηρωμένες γάζες για να βγει καθαρό και έτοιμο το λικέρ μας.
Εγώ σε κάθε μπουκαλάκι μου έβαλα και ένα ξυλάκι κανέλας.
το σερβίρετε με ένα παγάκι η’ λίγο ανθρακούχο νερό.
Στην υγειά σας!!!

πηγή :http://naleipeitovisino.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ