Λαζάνια-κοτόπουλο με μελιτζάνες, ντομάτες και Regato

ΛΑΖΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΡΕΓΚΑΤΟ…

Υλικά για 6 άτομο :
1 Κιλό φιλέτο κοτόπουλο
1 1/2 κιλό ντομάτες
6ΟΟ γρ. Λαζάνια
5 μελιτζάνες φλάσκες σε φέτες
4ΟΟ γρ. τυρί Regato ρεγκάτο
Αλάτι και
πιπέρι

Εκτέλεση:
Κόψτε σε λεπτές φέτες τις μελιτζάνες βάλτε στο νερό με αλάτι για 2Ο λεπτά. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν.
Κόψτε λεπτές φέτες το φιλέτο κοτόπουλου και τηγανιστέ πολύ ελαφρά ίσα να πάρει χρώμα. Θα ψηθεί μετά μέσα στον φούρνο

Υλικά για την σάλτσα:
1 ποτήρι του κρασιού
δυο κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 & 1/2 κιλό ντομάτες
αλάτι
πιπέρι

λίγο δυόσμο

Εκτέλεση για την σάλτσα:
Σε μια κατσαρόλα βάζετε 1 ποτήρι του κρασιού λάδι να κάψει καλά, τσιγαρίστε δυο κρεμμύδια και 2 σκελίδες σκόρδο, μόλις τσιγαριστούν καλά ρίξτε τις ντομάτες που τις έχετε περάσει πρώτα από το μπλέντερ, αλάτι και πιπέρι. Βράστε 3Ο λεπτά και όταν πήξει αποσύρετε από την φωτιά και ρίξτε μέσα λίγο δυόσμο.

Εκτέλεση :
Σε ένα πιρέξ βάλτε πρώτα κάτω κάτω σάλτα και από πάνω τυρί, μετά βάλτε μελιτζάνες και από πάνω λαζάνια συνεχίστε με σάλτσα τυρί μελιτζάνες και μετά στρώστε το κοτόπουλο. Συνεχίστε με λαζάνια, σάλτσα και πάλι μελιτζάνες, τυρί, κοτόπουλο. Τελειώνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και τυρί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 18Ο βαθμούς για 4Ο λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί. Το φαγητό ψήνετε μόνο με την σάλτσα του, για αυτό θα πρέπει να είναι η σωστή αναλογία.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ