Κρεμμυδοντολμάδες γεμιστοί με ρύζι και χοιρινή πανσέτα

Η συνταγή είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ σας τη συνιστώ ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσετε και φυσικά θα πάρετε τα εύσημα από όλους στην οικογένεια.

Υλικά:
Κρεμμύδια μεγάλα τουλάχιστον 15
Ρύζι κίτρινο
1 Κιλό πανσετα χοιρινή
Αλάτι, πιπέρι και λάδι

Εκτέλεση :

Χαράζουμε τα κρεμμύδια και τα βράζουμε τόσο όσο να ανοίξουν τα φύλλα τους για να μπορέσουμε να τα πάρουμε. Σε ένα τηγάνι ψιλοκόβουμε την πανσέτα και τις καρδούλες από τα βρασμένα κρεμμύδια μας, που έχουν μείνει με λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και το ρύζι. Τα τσιγαρίζουμε και τα βράζουμε με ένα ποτήρι νερό περίπου 10 λεπτά.
Γεμίζουμε τα φύλλα μας τα βάζουμε σε ενα ταψί και ανάμεσα μπορούμε να βάλουμε και κομμάτια από την πανσετα . Ρίχνουμε νεράκι μέχρι τη μέση και λίγο λαδάκι από πάνω Ψήνουμε μέχρι να πιει όλο το νερό και να πάρουν χρώμα από πάνω. Το ψήσιμο διαρκεί 1 ώρα στους 240 βαθμούς.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ