Κρεατοπρασόπιτα της Ευγενίας

Μια τέλεια πιτούλα που έκανε η φίλη μου η Ευγενία.  Πήρα την συνταγούλα την πείραξα και λιγάκι και ορίστε το αποτέλεσμα…

Υλικά :
700 γρ. μοσχάρι από κομμάτι κοντά σε κόκαλο
1 βαθυ μπολάκι ψιλοκομμένο πράσο
1 βαθυ μπολάκι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ. φέτα
2-3 κ.σ. τραχανά
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
και λίγο ακόμα για το ράντισμα τον φύλλων
αλατοπίπερο
4 φύλλα για πίτα
Εκτέλεση :
Πλένουμε το κρέας και το βράζουμε πολύ καλά.
Το βγάζουμε να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε
Κρατάμε ένα ποτηράκι του κρασιού από τον ζωμό του.
Σε ένα βαθύ σκεύος σοτάρουμε με το λαδάκι το κρεμμύδι το ξερό, το φρέσκο, τα πράσα, και τον άνηθο στο τέλος.
Όταν έχουν μαραθεί καλά πρόσθετο το ψιλοκομμένο κρεατάκι και τον ζωμό και τ’ αφήνουμε να σιγοβράσουν να φύγουν όλα τα υγρά.
Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει και ρίχνουμε τον τραχανά και την φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψάκι ανάλογα το πάχος που θέλετε να έχει η πίτα σας.
Βάζουμε δυο φύλλα κάτω λαδωμένα μετάξι τους και ρίχνουμε την γέμιση.
Σκεπάζουμε με τα επόμενα δυο φύλλα.
Χαράζουμε την πίτα μας την ραντίζουμε με λίγο νεράκι και λίγο λαδάκι.
Την ψήνουμε στους 180-200 μέχρι να ροδίσει.
Η φίλη μου δεν έβαλε τραχανά και φέτα και μου είπε ότι ήταν τελεία η πιτούλα της.
Εγώ αν δεν έχω φέτα στην πίτα δεν την τρώω.
Όπως και να την κάνετε είναι υπεροχή.

Ευγενία μου σ’ ευχαριστώ πολύ.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ