Κουλουράκια πασχαλινά και οχι μόνο …

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ…

ΥΛΙΚΑ :

1 κιλο loyrpac

2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι & το ξύσμα των πορτοκαλιών

2 ποτήρια σπορέλαιο

1 κιλό ζάχαρη

2 φακελάκια μπεικιν παουντερ

2 φλιτζανάκια κονιάκ

3 κιλά αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και μόλις γίνει αφράτο βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Θα γίνει μια μαλακή ζύμη που πρέπει να μείνει να ξεκούραστη μια ώρα περίπου. Ψήνονται στους 180 βαθμούς για 20 λεπτάκια.  Τα βγάζετε ανοιχτόχρωμα αν θέλετε να είναι μαλακά και αφρατα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Αν θέλετε χωρίζετε την ζύμη στην μέση και τα μισά τα κάνετε σε οτι σχήμα θέλετε και την υπόλοιπη ζύμη την κάνετε μικρά μπαλάκια κάνετε μια τρυπούλα στην μέση και βάζετε λίγο μαρμελάδα στο κέντρο και τα ψήνετε.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/  και στην σελίδαhttps://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ