Κεφτέδες με χυλοπίτες Φλώρινας

Ξεχωριστή συνταγή σήμερα,έγω την έφτιαξα και την δοκίμασα πρώτη φορά. Αν και μου είπατε ότι τήν έφτιαχνε η γιαγιά σας,και σας θυμίζει πολλά.Εγώ δεν την είχα δοκιμάσει ποτέ,κακώς βέβαια όπως θα δείτε γιατί είναι τέλεια.

Έτσι αφού με τρέλανε ο φίλος μου ο Μιχάλης,με την συνταγή της μαμάς του.Πόσο νόστιμη είναι και θα σου τρέχουν τα σάλια,και δεν έχεις ξαναφάει.Ε,είπα να την δοκιμάσω και αμέσως μετά να την μοιραστώ μαζί σας.
Τραγανοί κεφτέδες επάνω σε μελωμένα κρεμμύδια,μαζί με σπιτικές χυλοπίτες.Μπορείτε να καταλάβετε περίπου,απλά είναι αλλιώς αν τους δοκιμάσετε.Και ναι τώρα που σας το περιγράφω,τρέχουν τα σάλια μου πάμε να τους φτιάξουμε.

Υλικά για τους κεφτέδες :
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

100 γρ. μπαγιάτικο ψωμί

1 κρεμμύδι
αλάτι

πιπέρι

δυόσμο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 αυγό

Υλικά για τις χυλοπίτες:
5-6 μέτρια κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδο

1 φύλλο δάφνης

3 κ.σ. λάδι
2 ντομάτες ή  κονκασέ

αλάτι

πιπέρι

κόκκινο πιπέρι

100 γρ. χυλοπίτες

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ψήνουμε σε τηγάνι με λίγο λάδι,για 2-3 λεπτά.
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά,βάζουμε το ψωμί σε νερό να μαλακώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά,το κρεμμύδι αφού κρυώσει.
Στίβουμε πολύ καλά το ψωμί  να μην έχει υγρά,και ζυμώνουμε καλά.
Αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο,1 ώρα ακόμα και όλη την νύχτα αν θέλουμε.
Συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια,τα κόβουμε μέτριες φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Με το ελαιόλαδο τα μπαχαρικά και την δάφνη,ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα,η κονκασέ αν δεν έχετε και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε και αν δούμε ότι χρειάζεται υγρά προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε επάνω τους κεφτέδες(όσους θέλετε)
Ρίχνουμε 1-2 κ.σ ελαιόλαδο επάνω,πριν το βάλουμε στον φούρνο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά,πάντα ανάλογα τον φούρνο σας.
Γυρίζετε τους κεφτέδες να πάρουν χρώμα και από την άλλη μεριά.
Μόλις ψηθούν οι κεφτέδες τους  βγάζουμε σε ένα πιάτο,και τους σκεπάζουμε.
Προσθέτουμε στο ταψί 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό,τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5-10 λεπτά,ανάλογα τις χυλοπίτες που θα βάλετε.
Τέλος αφού ψηθεί βάζουμε επάνω τους κεφτέδες,και το αφήνουμε 1-2 λεπτά.

Μυστικά:
Εγώ έβαλα 6 κεφτέδες,έτσι τον υπόλοιπο κιμά τον έφτιαξα με πατάτες.
Να βάλετε σπιτικές χυλοπίτες,έτσι το φαγητό γίνεται πιο νόστιμο.
Να αφήσετε το φαγητό να ξεκουραστεί λίγο,να μην είναι καυτό.

                                                     » Καλή επιτυχία elpidas little corner «

Μιχάλη σε ευχαριστώ για την συνταγή της μαμά σου,χαίρομαι που πήρα άριστα.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ελπίδα Χαραλαμπίδου , τις συνταγές της οποίας μπορείτε να δείτε και στην σελίδα της : http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr/2016/11/blog-post_9.html

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ