Η ζωή μιας μαμάς μεγαλώνοντας αγόρι

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου και μέχρι να μάθω το φύλο του παιδιού, δεν είχα καταλήξει τι θα προτιμούσα ή τι θα ήταν πιο εύκολο να μεγαλώσω, ένα αγοράκι ή ένα κοριτσάκι.

Τώρα, 4 χρόνια μετά, με την εμπειρία που έχω ως μαμά ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, θα έλεγα ότι υπάρχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά στο να μεγαλώνεις αγόρι. Σε συζητήσεις με φίλες μου που έχουν και αυτές αγόρια, καταλήξαμε στα παρακάτω:

  • Όλα τα αγοράκια γεννιούνται με μια ιδιαίτερη ικανότητα με τους ήχους. Ξέρουν πώς κάνουν τα τρένα, τα αεροπλάνα, οι μηχανές. Διακρίνουν τις διαφορές ανάμεσα σε ένα  φορτηγό και ένα αγωνιστικό.
  • Πρέπει να θυμάσαι πάντα όταν τους βάζεις την πάνα ότι το “πουλάκι” πρέπει να κοιτάει προς τα κάτω. Εάν θέλεις να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις και ατυχήματα.
  • Τα αγοράκια είναι τρυφερά και χαδιάρικα. Επιζητούν την προσοχή σου και το χάδι σου τόσο γλυκά και επίμονα. Τουλάχιστον ως κάποια ηλικία, γιατί μετά όλα σε αποφεύγουν.
  • Όποια ηλικία κι αν έχουν, θα προθυμοποιηθούν και θα επιζητήσουν να μαστορέψουν ό,τι κι αν έχει χαλάσει. Και όποια ηλικία κι αν έχουν, θα θεωρούν ότι είναι οι πιο κατάλληλοι για να το φτιάξουν. Αυτό φτάνει ως την ηλικία των 75 ετών τουλάχιστον. Νιώθουν την ανάγκη να πιάσουν κατσαβίδι, πένσα και τρυπάνι πριν ακόμα περπατήσουν.
  • Τα πάντα μπορούν να μετατραπούν σε όπλο και όλα είναι μια καλή αφορμή για μάχη και καυγά. Είναι στο DNA τους. Κυλιούνται στη λάσπη, κραυγάζουν  πολεμικές ιαχές.
  • Θα προσπαθήσουν και θα μπορέσουν να σκαρφαλώσουν παντού. Και όταν λέμε παντού, εννοούμε ΠΑΝΤΟΥ. Δεν υπάρχει απίθανο σημείο ή απίθανος τρόπος που δε θα δοκιμάσουν προκειμένου να φτάσουν ψηλά. Και κάθε φορά, θα σας κόβεται η ανάσα και θα δοκιμάζουν την αντοχή της καρδιάς σας.
  • Ενώ για σας είναι απλά το μωρό σας, χρειάζεται να τον αναθρέψετε μαθαίνοντάς του καλούς τρόπους, όπως να ανοίγει την πόρτα, να σέβεται τις γυναίκες, να είναι ευγενικός. Έτσι το μικρό μωρό σας, μεγαλώνοντας, θα γίνει ένας νεαρός άντρας που θα σας κάνει περήφανη.
  • Θα είστε πάντα η πρώτη γυναίκα που αγάπησε, που χόρεψε, η βασίλισσα της καρδιάς του, η καλύτερη μαμά του κόσμου.

Πρέπει όμως πάντα να θυμόμαστε ότι τα παιδιά μας είναι ξεχωριστές προσωπικότητες που πρέπει να ζήσουν τη δική τους ζωή. Εμείς απλά τους δίνουμε τα εφόδια και τα όπλα για να τα βγάλουν πέρα με επιτυχία. Είτε αγόρια είτε κορίτσια.

Πηγή:   tsemperlidou.gr & http://babyradio.gr/goneis/zoi-mias-mamas-megalonontas-agori/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ