Η τσάντα παραλίας της κλασικής Ελληνίδας μάνας

Σήμερα ξημέρωσε μια νέα μέρα. Ξεχνάς τις χαρές και τα λουλούδια και αναλαμβάνεις να οργανώσεις την κάθε μέρα με την οικογένεια.

Όχι δεν πήγατε στην παραλία το Σαββατοκύριακο που πέρασε γιατί γιόρταζες και ήθελες να κάνεις δώρο στον εαυτό σου την… πολυτέλεια να μην ετοιμάζεις 10 ώρες τα πράγματα των παιδιών.

Άλλωστε, κάθε μαμά ξέρει τη διαφορά ανάμεσα σε μια μέρα στην παραλία προ παιδιών, και μια μέρα στην θάλασσα μετά παιδιών. Θυμάσαι τότε που άραζες με τις ώρες στην παραλία με την παρές χωρίς να σε νοιάζει τίποτε; Σκέφτεσαι πλέον ότι πρέπει να περιμένεις να πάνε στο Πανεπιστήμιο για να απολαύσεις τις διακοπές σου, όπως συνήθιζες να κάνεις…

Έχεις ήδη αγχωθεί για την ώρα που θα κανονίσετε να πάτε στην παραλία με τα παιδιά;

Υπάρχει τρόπος για να κάνεις την εξόρμηση στην παραλία λιγότερο αγχωτική. Για να μην ανησυχείς αν ο Γιωργάκης από τα δεκάδες παιχνίδια παραλίας που έχει, προτίμησε να παίξει με το… αντηλιακό και μάλιστα να το ρίξει στην κάτασπρη μπλουζίτσα του!…

Παρακάτω θα βρεις το δεκάλογο του κατάλληλου beachbagpacking:

  1. Αντηλιακό. Νούμερο ένα και βασικό. Η προστασία της ευαίσθητης παιδικής επιδερμίδας, και της δικής σου είναι το βασικό σου μέλημα. Η σωστή περιποίηση είναι το άλφα και το ωμέγα για ξέγνοιαστες διακοπές!
  2. Μαντηλάκια υγρά με απορρυπαντική δράση γιατί παιδιά είναι, όπως είπαμε, αλλά κι εσύ δεν μπορείς να πλένεις κάθε φορά που επιστρέφεις από την παραλία. Βέβαια, σε έναν ιδανικό κόσμο, το αντηλιακό σου θα προστάτευε κι από αυτό! Αλήθεια τώρα πόσο πιο εύκολα θα ήταν όλα αν υπήρχε ένα αντηλιακό που θα προστάτευε τα αγαπημένα μας ρούχα παραλίας, αντί να τα καταστρέφει αφήνοντας επίμονους λεκέδες;
  3. Γυαλιά ηλίου. Για όλη την οικογένεια παρακαλώ!
  4. Έξτρα μπαταρία για το κινητό και υποβρύχια κάμερα! Δεν θες να χάσεις τα πρώτα μακροβούτια!
  5. Νερό. Πολύ κι άφθονο!
  6. Σταφύλια και καλοκαιρινά φρούτα. Μας χαρίζουν ενέργεια και είναι το ιδανικό σνακ κάτω από τον ήλιο!
  7. Παιχνίδια! Πολλά παιχνίδια!
  8. Babypowder: Θα με θυμηθείς όταν θα θες να «τινάξεις» το παιδάκι σου από την άμμο που έχει κολλήσει στα ποδαράκια, στην κοιλίτσα και φυσικά στο μαγιό μαζί με απομεινάρια αντηλιακού! Δοκίμασέ το!
  9. Extra πετσέτες, για κάθε χρήση!
  10. Extra ρουχαλάκια γιατί τα πρώτα λερώθηκαν ήδη από το σπίτι όταν έβαλες αντηλιακό στο μικρό.

Και θα ήθελα σε αυτό το σημείο να κάνω ειδική μνεία στο τελευταίο point. Κάθε καλοκαίρι (εκεί κάπου στην αρχή που βγάζεις τα καλοκαιρινά) κλαις τα ρουχαλάκια τα περσινά (του μικρού και φυσικά τα δικά σου). Κίτρινα, ζαρωμένα, ασπρισμένα εάν πρόκειται για σκουρόχρωμα.

Μήπως, λέω μήπως, φέτος καταφέρουμε να τα… περισώσουμε και να τα έχουμε και το επόμενο καλοκαίρι;

Πηγή:  boro.gr& http://babyradio.gr/goneis/tsanta-paralias-tis-klasikis-ellinidas-manas/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ