Γνωστός Τρικαλινός επιχειρηματίας στα χέρια της αστυνομίας-Κατασχέθηκαν περισσότερα από 10 κιλά κοκαΐνης-Κέρδη άνω των 800.000 ευρώ [εικόνες]-Τί είπε στην απολογία του 

Σοκ έχει προκαλέσει στα Τρίκαλα η σύλληψη γνωστού επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος κατηγορείται για συστηματική εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του επιχειρηματία από την Δίωξη Ναρκωτικών, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη ποσότητα κοκαΐνης που ξεπερνά τα 10 κιλά.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο επιχειρηματίας ήταν μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, αποθήκευση, απόκρυψη, νόθευση, επανατυποποίηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και διάθεση στην εγχώρια παράνομη αγορά των ναρκωτικών.

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιηθήκαν την 14η Ιουνίου 2017, σε Αττική και Καρδίτσα, συνελήφθησαν συνολικά 5 μέλη της οργάνωσης.

Τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 34 έως 56 χρονών και ο 61χρονος Τρικαλινός επιχειρηματίας, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και 37χρονος ημεδαπός, συνεργός των συλληφθέντων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 21 κιλά και 480 γραμμάρια κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 92.000 ευρώ, δύο 2 πιστόλια και μία 1 κυνηγετική καραμπίνα.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων, χρήση εξακριβώθηκε ο πολυεπίπεδος τρόπος δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και οι διακριτοί ρόλοι των μελών της στη διακίνηση των ναρκωτικών.

Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκε ότι αρχηγικό μέλος της οργάνωσης ήταν 53χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη χρηματοδότησή της, την εύρεση των ποσοτήτων κοκαΐνης και την καθοδήγηση των μελών στην περαιτέρω διακίνηση στην εγχώρια αγορά.

Τα λοιπά μέλη της οργάνωσης, τα οποία και συνελήφθησαν, είχαν αναλάβει τη φύλαξη των ναρκωτικών σε ειδικούς χώρους στην Αττική και την Καρδίτσα, τη μεταφορά και τη συγκέντρωση των χρημάτων που προέρχονταν από τη διακίνηση.
Μάλιστα, σημειώνεται ότι ο 37χρονος συνεργός τους ήταν υπεύθυνος για την εύρεση των οχημάτων μεταφοράς και την κατασκευή σε αυτά, ειδικών κρυπτών.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε την 14 Ιουνίου 2017 σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε με ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό αυτοκίνητο, επιμελώς κρυμμένα σε ειδική κρύπτη στα καθίσματα του οδηγού και συνοδηγού, δέκα 10 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 10 κιλών και 660 γραμμαρίων.

Όπως διαπιστώθηκε από την περαιτέρω έρευνα, ο 35χρονος είχε παραλάβει τη συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, από αποθήκη που βρίσκεται στην Καρδίτσα και ανήκει στον 61χρονο επιχειρηματία, οποίος συνελήφθη με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας και του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας.

Στο πλαίσιο των νομίμων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των μελών της οργάνωσης σε Αττική και Καρδίτσα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: κοκαΐνη, συνολικού βάρους 21 κιλών και 480 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 92.451 ευρώ, 860 στερλίνες Σκωτίας και 30 λίρες Αγγλίας, δύο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 220 γραμμαρίων, δύο πιστόλια και κυνηγητική καραμπίνα, 63 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 2 Ι.Χ. αυτοκίνητα, 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και 12 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται, ότι τα παράνομα κέρδη που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση από την παράνομη δράση της εκτιμάται ότι ανέρχονται τουλάχιστον σε 800.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν την 15 Ιουνίου 2017 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Άγνοια δηλώνει ο επιχειρηματίας

Άγνοια ότι στα σακ βουαγιάζ που βρίσκονταν στην αποθήκη του ήταν κοκαϊνη δηλώνει στην απολογία του ο Τρικαλινός επιχειρηματίας που συνελήφθη την Τετάρτη.

Κατηγορείται ως ο  “υπεύθυνος για τη φύλαξη των ναρκωτικών σε χώρους αποκλειστικά ελεγχόμενους από τον ίδιο, στην περιοχή της Λαζαρίνας Καρδίτσας”, ενώ ο Αλβανός που συνελήφθη  “ως αρχηγός και χρηματοδότης της εγκληματικής οργάνωσης και υπεύθυνος για την εύρεση κοκαΐνης και  την καθοδήγηση των μελών της”. Στη γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ κατασχέθηκαν περισσότερα από 20 κιλά κοκαΐνης από τα οποία τα σχεδόν 11 κιλά ήταν καταχωνιασμένα στις αποθήκες του Τρικαλινού επιχειρηματία στη Λαζαρίνα.

“Μου ζήτησε να τα φυλάξω”

Τους τελευταίους μήνες στη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής είχε φθάσει μια πληροφορία που έλεγε ότι έχει στηθεί μια οργάνωση με Έλληνες και Αλβανούς επιχειρηματίες που ετοιμάζουν το μεγάλο κόλπο. Συγκεκριμένα θα έφερναν καθαρή κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική και στη συνέχεια θα τη νόθευαν, θα την έσπαγαν σε μικρότερες συσκευασίες για να τη ρίξουν στα σαλόνια της αθηναϊκής ελίτ και τα στέκια της Μυκόνου. Ψάχνοντας οι αστυνομικοί, έφθασαν στο όνομα του πάμπλουτου Αλβανού επιχειρηματία ο οποίος θεωρείται νούμερο ένα έμπορος υγρών καυσίμων στη χώρα του, μένει σχεδόν μόνιμα σε βίλα στο Καβούρι και αποφάσισαν να παρακολουθήσουν το τηλέφωνο του. Όλες οι επαφές μπήκαν στο μικροσκόπιο και τότε αποκαλύφθηκε ότι ένας από τους βασικούς συνομιλητές του ήταν ο Τρικαλινός επιχειρηματίας. Ο επιχειρηματίας συνελήφθη έξω από το σπίτι του στη Λαζαρίνα  καθώς λίγες ώρες νωρίτερα, ένα μέλος του κυκλώματος φόρτωσε από τη αποθήκη του δέκα συσκευασίες που κάθε μια περιείχε περισσότερο από ένα κιλό κοκαΐνης για να τις μεταφέρει στην Αθήνα.

Στην κατάθεση του στην Αστυνομία ο 61χρονος επιχειρηματίας υποστήριξε ότι ουσιαστικά έπεσε θύμα γιατί δέχτηκε να φυλάξει τα δέματα που του έδωσαν οι Αλβανοί πιστεύοντας ότι ήταν χασίσι.

Αναλυτικά:

“Είμαι επιχειρηματίας και πατέρας τριών παιδιών. Τα τελευταία χρόνια διατηρώ εργοστάσιο παραγωγής πολτοποιημένων ντοματών στην περιοχή της Καρδίτσας και δραστηριοποιούμαι στον τομέα των καυσίμων – υγραερίων. Πριν από οκτώ μήνες γνώρισα μέσω κοινού γνωστού τον Α. Σ. που δραστηριοποιείται στο χώρο των καυσίμων – υγραερίων και τον γνώρισα προκειμένου να προχωρήσουμε σε συνεργασία και να επεκτείνω τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες. Πριν δύο μήνες ο Α.Σ.  μου ζήτησε να κρατήσω προς φύλαξη σε αποθήκη που διατηρώ έναντι της οικίας μου ορισμένη ποσότητα χασίς για λογαριασμό του Σ. Χ.  που συνελήφθη ως μέλος του κυκλώματος. Παρά τις αρχικές μου αντιρρήσεις δέχτηκα διότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μεταξύ μας συμφωνία – συνεργασία και δεν ήθελα να φέρω αντίρρηση για να μη χαλάσει η δουλειά. Πριν από περίπου ενάμισι μήνα ο Σ. έφερε δύο μεγάλα σακ βουαγιάζ και του υπέδειξα το σημείο που θα τα τοποθετούσε ενημερώνοντας τον ταυτόχρονα ότι μπορεί να έρθει να τα πάρει όποτε θέλει αφού η γκαραζόπορτα της αποθήκης παραμένει πάντα ανοικτή. Επειδή φοβόμουν πάρα πολύ παρακάλεσα τον Α. Σ. να έρθει να παραλάβει την ποσότητα των ναρκωτικών.

Την περασμένη Τετάρτη στις 6 το απόγευμα επέστρεψα από τη Θεσσαλονίκη όπου είχα μεταβεί προκειμένου να κλείσω ραντεβού για τις εξετάσεις του γιου μου. Όταν έφθασα στην οικία μου διαπίστωσα ότι ανέμεναν πολλοί αστυνομικοί οι οποίοι  μου δήλωσαν ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί έρευνα στο σπίτι και την αποθήκη καθώς είχαν υπόνοιες ότι υπάρχουν ναρκωτικά. Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη οι αστυνομικοί βρήκαν ποσότητα κοκαΐνης την οποία και μου υπέδειξαν. Αμέσως είπα στους αστυνομικούς όσα γνώριζα. Επίσης μου είπαν ότι έχει συλληφθεί ένας Αλβανός με κοκαΐνη την οποία είχε παραλάβει σήμερα από την αποθήκη μου. Δεν γνώριζα ότι στις αποθήκες μου οι τρεις Αλβανοί είχαν βάλει κοκαΐνη καθώς οι ίδιοι μου είχαν αναφέρει ότι θα τοποθετούσαν χασίς”.

Πηγή: Γνωστός Τρικαλινός επιχειρηματίας στα χέρια της αστυνομίας- Κατασχέθηκαν περισσότερα από 10 κιλά κοκαΐνης [εικόνες] | iefimerida.gr

protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ