Δάσκαλοι κατά δήμου Λαρισαίων για την άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ» Λάρισας, με ανακοίνωσή του “εκφράζει την έντονη  δυσαρέσκειά του  για την άρνηση  του Δήμου Λαρισαίων στην  εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο Δήμο Λαρισαίων από τη νέα σχολική χρονιά  2018-2019, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Η εκπαίδευση που παρέχεται στα παιδιά του νηπιαγωγείου, είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι, παράγει αντισταθμιστικά οφέλη τα οποία είναι καθοριστικά για την μετέπειτα ζωή όλων των παιδιών και ιδιαίτερα όσων προέρχονται από μη προνομιούχα κοινωνικά στρώματα

Το Νηπιαγωγείο αποτελεί δομή παροχής ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα (θεματικές προσεγγίσεις και σχέδια εργασίας), σύμφωνα με το Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών, στα πλαίσια των σκοπών και στόχων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπλέον, πραγματοποιείται πρώιμη παρέμβαση σε νήπια με ειδικές εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες, μετά από τη σχετική γνωμοδότηση του ΚΕΔΔΥ και σε συνεργασία των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής με τον αρμόδιο Σχολικό Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής.

Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην καθολική εφαρμογή σε όλους τους Δήμους της χώρας της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης από το σχολικό έτος;  2018-2019.”

Πηγή: https://www.onlarissa.gr/2018/04/16/daskaloi-kata-dimoy-larisaion-gia-tin-amesi-efarmogi-tis-dichronis-ypochreotikis-proscholikis-agogis/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ