Υλικά:
- 2 κιλά χόρτα τις αρεσκείας μας
- 1 κιλό κιμά ( ανάμεικτο, μοσχάρι-χοιρινό, κατά προτίμηση)
- 200 γρ. λάδι
- 2 φλ. νερό
- 1/2 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανό (το 1/2 ψιλοκομμένο και το άλλο 1/2 χοντροκομμένο)
- 2 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού ψωμί μουλιασμένο και τριμμένο
- 1 φλ. τσαγιού κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κ.σ. ντοματοπολτό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση :
- Ζυμώνετε τον κιμά με το ψωμί, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τα αυγά, λίγο λάδι και το κρεμμύδι. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και πλάθετε τους κεφτέδες.
- Πλένετε καλά τα χόρτα και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Τα σοτάρετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα με το λάδι και στην συνέχεια προσθέτετε τον ντοματοπολτό, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Τα ανακατεύετε για λίγο και προσθέτετε 2 φλ. τσαγιού νερό. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνετε και τους κεφτέδες.
- Τα αφήνετε όλα μαζί να σιγοβράσουν για 3 περίπου ώρες μέχρι να μείνει το φαγητό με λίγη σαλτσούλα.
Καλή επιτυχία.
Τη συνταγή μας έστειλε ο ξενώνας “Μαργαρίτα”.