Χοιρινό με κουνουπίδι αυγολέμονο

Μιλάω το πρωί στο τηλέφωνο με την φιλεναδίτσα μου την Αλίκη για την καλημέρα μας.
Και εκεί που ψάχνω ιδέα πως να κάνω το χοιρινό λαιμό που πήρα χωρίς κόκαλο, μου λέει το κορυφαίο :»Να το κάνεις με κουνουπίδι αυγολέμονο»
Δεν χάνω χρόνο πάω παίρνω κουνουπίδι που δεν είχα και μπήκα στην κουζίνα.
Δεν έχω λόγια να πω γι αυτό το φαγάκι
Σ’ ευχαριστώ φιλεναδίτσα μου για την υπέροχη συνταγούλα…

Υλικά :
1 κιλό λαιμός χοιρινός σε μικρές μεριδούλες
1 μικρό κουνουπίδι
μια χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
μια χούφτα κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 καρότο σε ροδέλες
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
μπόλικο αλατοπίπερο

Υλικά για το αυγολέμονο :
Χυμό από δυο λεμόνια
2 αυγα
1 γεμάτο κ.γ. κορν φλάουρ
Ζωμό από το φαγάκι μας

Εκτέλεση για το αυγολέμονο:

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τα ασπράδια από τα αυγά
Κρατάμε χωριστά τους κρόκους.
Μέσα στο χυμό από το λεμόνι λιώνουμε το κορν φλάουρ.
Αρχίζουμε να χτυπάμε τ’ασπράδια μας μέχρι να ασπρίσουν.
Στην συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους και αμέσως μετά το λεμονάκι.
Με μια κουτάλα σιγά σιγά ρίχνουμε ζουμάκι από το φαγακι μας. Όταν είναι απ’ έξω ζεστή η λεκανίτσα μας ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα μας κουνώντας της αρκετά δυνατά δεξια αριστερά.
Δεν κλείνουμε την κατσαρόλα με καπάκι γιατί θα κόψει το αυγολέμονο.
Σκεπάζετε με μια καθαρή πετσετούλα.

Εκτέλεση :
Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε το κρεατάκι μας.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τις μεριδούλες του χοιρινού.
Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι τον άνηθο το κρεμμυδάκι και τα καρότα και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε νεράκι και αφήνουμε το κρεατάκι μας να βράσει.
έχουμε και το κουνουπίδι κομμένο σε φουντίτσες πλυμένο και στραγγισμένο.
Δοκιμάζουμε αν το κρέας έχει γίνει και βάζουμε από πάνω τις φουντίτσες με το κοτσανάκι προς τα κάτω.
Αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει και αυτό προσέχοντας πάντα να έχει νεράκι η κατσαρόλα μας .
Κουνάμε τακτικά δεξιά αριστερά και δεν βάζουμε μέσα κουτάλι να μην λιώσουν τα υλικά μας.
Όταν είναι έτοιμο και το κουνουπίδι χαμηλώνουμε την φωτιά κάνουμε το αυγολέμονο και περιχύνουμε το φαγάκι μας.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ