Μπουρεκάκια με κίτρινα τυριά και τρίγωνα τυροπιτάκια με φέτα …
Υλικά για τα μπουρεκακια:
200 γραμμάρια κεφαλογραφιερα Νάξου
200 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης 12μηνης ωρίμανσης
200 γραμμάρια μοτσαρελα μπαστούνι
200 γραμμάρια πεκορινο Αμφιλοχίας πικάντικο
100 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 αυγο
Φύλλα κρουστας
Βούτυρο φρέσκο για να τα αλείψουμε
Σουσάμι και
παπαρουνοσπορο
Εκτέλεση :
Τριβω τα τυριά στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και πιάνω ένα φύλλο που το περνάω καλά με βούτυρο, το διπλώνω στη μέση, βάζω γέμιση και τυλίγω μακροστενα μπαστουνακια. Περνάω με βούτυρο και πασπαλίζω με σουσάμι και παπαρούνας σπόρο.
Υλικά για τα τρίγωνα τυροπιτακια:
600 γραμμάρια βαρελισια φέτα σκληρή Άργους
100 γραμμάρια μανουρι
1 ασπράδι αυγού
1 φλιτζάνι Ελληνικού καφέ κρέμα γάλακτος
Πιπέρι φρέσκοτριμμενο
Λίγο μοσχοκάρυδο
Φύλλα κρουστάς
Βούτυρο για να τα αλειψουμε
Σουσάμι και
Παπαρούνας σπόρο
Εκτέλεση :
Τριβω όλα τα τυριά. Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ, παίρνω ένα φύλλο που περνάω με μπόλικο βούτυρο, διπλωνω και τυλιγω τρίγωνα. Πασπαλίζω με σουσάμι και παπαρούνοσπόρο. Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Αλάτι δεν έβαλα γιατί τα τυριά ήταν πικάντικα αρκετά.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.