Αραπίνα by Mairh

Υλικά:

Υλικά:

7 αυγά

1 loyrpak

1 φακελακι μπεικιν

1 σφηνάκι κονιάκ

2 κούπες ζάχαρη

1 κούπα γάλα

3 κ.σ. κακάο

2 βανίλιες

2 κούπες αλεύρι

Υλικά για το σιρόπι :

3 κούπες ζάχαρη

3 κούπες νερό

1 βανίλια

Εκτέλεση για το σιρόπι :

Τα βράζουμε όλα μαζί για 10 λεπτά

Υλικά για την σοκολάτα :

250 γρ. κουβερτούρα

250 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. σπορέλαιο

Εκτέλεση για την σοκολάτα :

Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος, την βγάζουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το σπορέλαιο.

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί 35×25 και ψήνουμε σε μια θέση πριν τον πάτο με αντιστάσεις για 55 – 60 λεπτά. Δοκιμάζετε αν είναι έτοιμο βάζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρό το γλυκάκι σας είναι έτοιμο. Αφήνετε την αραπίνα να κρυώσει για μια νύχτα και την επόμενη μέρα βράζετε το σιρόπι και όπως είναι ζεστό την περιχύνετε χωρίς να χαράξετε το γλυκάκι σας. Μόλις απορροφήσει το σιρόπι περιχύνουμε την σοκολάτα. Tο διατηρούμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ