Ανάστατοι οι φωτογράφοι των  Τρικάλων για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες

Ανάστατοι είναι οι επαγγελματίες φωτογράφοι των Τρικάλων οι οποίοι εκφράζουν την αντίδρασή τους στις αλλαγές που επιχειρούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών στην έκδοση νέων ταυτοτήτων σύμφωνα με τις οποίες οι φωτογραφίες αυτές θα βγαίνουν σε επιλεγμένα Αστυνομικά Τμήματα.Η αντικατάσταση των υφιστάμενων ταυτοτήτων με νέες βιομετρικές είναι μία υποχρέωση που απορρέει τόσο από τη σχετική νομοθεσία της ΕΕ όσο και από πιέσεις τρίτων χωρών με στόχο την αύξηση του επιπέδου ασφαλείας και την μείωση του διοικητικού κόστους των υπηρεσιών σε θέματα ελέγχου. Στις αλλαγές που προωθούνται από το αρμόδιο υπουργείο είναι οι φωτογραφίες για τις νέες ταυτότητες να βγαίνουν μέσα στο κατά περιοχή αστυνομικό τμήμα.

«Καταστροφή»

Όπως τονίζουν τα μέλη του Συλλόγου Φωτογράφων Τρικάλων πρόκειται για μια κίνηση που αν προχωρήσει θα σημάνει το κλείσιμο αρκετών φωτογραφείων, καθώς η έκδοση φωτογραφιών για διαβατήρια και ταυτότητες αποτελεί ένα σημαντικό έσοδο για τις επιχειρήσεις τους. Εκείνο που λένε είναι πως όλοι οι επαγγελματίες φωτογράφοι έχουν  επενδύσει σε εξοπλισμό για την έκδοση φωτογραφιών ταυτότητας κι ο εξοπλισμός αυτός θα πάει χαμένος.

Ακόμη και λειτουργικά αν το δει κάποιος «Είναι δουλειά των αστυνομικών να γίνουν φωτογράφοι;» αναρωτιούνται τα μέλη του Συλλόγου, ενώ εκφράζουν την απορία τους και για τον τρόπο που πάνε να εφαρμοστούν οι αλλαγές. «Πως μια εταιρεία από το εξωτερικό θα έρθει και θα εγκαταστήσει μηχανήματα στα αστυνομικά τμήματα; Με ποιες διαδικασίες; Πως θα καταφέρουν τα υποστελεχωμένα αστυνομικά τμήματα να απασχολούν αστυνομικούς για να κάνουν τους φωτογράφους;» είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που θέτουν.

Εκείνο που επισημαίνουν είναι πως οι αντιδράσεις τους αποτελούν ένα αίτημα θέσεων εργασίας, επιβίωσης κι άσκησης του δικαιώματος στο επάγγελμα. «Με την έκδοση των φωτογραφιών εντός των αστυνομικών τμημάτων από μία και μόνο εταιρεία πανελλαδικά σηματοδοτείται μια καταστροφή για τον κλάδο του φωτογράφου» τονίζουν.

Συναντήσεις 

Ο Σύλλογος Φωτογράφων Τρικάλων έχει ξεκινήσει μία σειρά επαφών προκειμένου να γνωστοποιήσει τα αιτήματά του. Στο πλαίσιο αυτό μέλη του Δ.Σ. συναντήθηκαν με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων κ.κ. Δριτσέλη και Σιμορέλη, με τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Σκρέκα και με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη με τους οποίους και συζήτησαν γύρω από το θέμα και κατέθεσαν τα αιτήματά τους.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ