Υλικά :
500 γρ. μακαρόνια
500 γρ. ψίχα μύδια
4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μπούκοβο: (γλυκό ή πικάντικο, ανάλογα το γούστο σας)
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, άσπρο πιπέρι: όσο σας αρέσει
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό
Εκτέλεση :
- Στραγγίζετε τα μύδια. Αν έχουν θύσανο προσκόλλησης (μικρή τούφα με σκληρές τρίχες), τον αφαιρείτε.
- Βάζετε μπόλικο αλατισμένο νερό και βράζετε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το σκόρδο και το μπούκοβο. Τα μαγειρεύετε για 2 λεπτά.
- Προσθέτετε το κρασί και βράζετε για 2 λεπτά.
- Προσθέτετε αρωματικά και αλατοπίπερο και τέλος ρίχνετε και τα μύδια και τα μαγειρεύετε για 5 λεπτά περίπου.
- Αφήνετε να πάρουν βράση και σβήνετε την φωτιά.
- Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα προσθέτετε στα μύδια. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας κα Ελισάβετ Παπαϊωάννου.